Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Klaus Iohannis, preşedintele României, a declarat, miercuri, că după ce va primi legea pensiilor speciale pentru parlamentari va face "o analiză profundă". Proiectul prevede că parlamentarii beneficiază de pensii speciale, care ar putea ajunge la peste 4.000 de lei pentru un ales cu trei mandate. Parlamentul a votat, marţi, cu 303 voturi "pentru", 124 voturi "împotrivă" şi două abţineri, proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari.

"Mă voi referi la această chestiune după ce primesc de la Parlament legea şi voi face o analiză profundă", a declarat preşedintele Iohannis răspunzând la o întrebare a jurnaliştilor prezenţi la Palatul Cotroceni.

Potrivit proiectului, deputaţii şi senatorii vor avea dreptul după exercitarea mandatului, la cerere, la împlinirea vârstei standard, la o indemnizaţie lunară pentru activitatea de parlamentar, aceasta urmând să fie în funţie de numărul de mandate. De această indemnizaţie vor beneficia doar cei care nu mai au calitatea de parlamentar, iar cei care au avut condamnări penale sunt excluşi de la această indemnizaţie. Potrivit calculelor, pentru un mandat de parlamentar, pensia este de aproximativ la 1.500 lei, pentru trei mandate este la peste 4.000 lei.

Reprezentanţii PNL au susţinut în plen respingerea acestui proiect, în timp ce aleşii PSD, UDMR, ai minorităţilor şi PC au susţinut aprobarea lui, mai scrie Mediafax.

Integral pe România LiberăComentarii

In mod normal si pe cinstite Durata fiecarui mandat de parlamentar ar trebui sa fie considerata petru calculul pensiei in functie de veniturile salariale avute de catre fiecare in parte la validarea mandatului (contractul de munca fiind doar suspendat pe durata unui mandat de parlamentar), desigur cu conditia contributiilor sociale aferente si pe perioada mandatului respectiv. In felul asta s-ar respecta principiul contributivitatii si nu am vorbi de pensii egale pentru toti parlamentarii.

18 iunie 2015 9:50

liberalul socialist Klaus nu prea are ce face. L:egea a fost votata de TOTI, de toate partidele, si cumzice Alinuta, nu prea incalca Constitutia. (sau nu vrea ea sa gaseasca motive). Poate doar sa icnerce o miscare de imagine (pt tzugulani), respingind legea prima data (desi are putine motive). Retrimisa in Parlament, va fi votata din nou, IN UNANIMITATE - si el va trebui sa o promulge. Doar nu o sa-si dea demisia ca jigodiile isi treg aventaje nemeritate?!@ Iar daca se incontreaza, risca sa ii supere pe labarali - doar si ei profita de aceasta lege! Cui ii strica 1500-4500 lei in buzunar pe luna, moka? Niciun roman, intre cel care are un venit de 300 lei si Vantu, sa zicem, nu ar rfuza asa ceva. NOI SUNTEM ROMANI, minca-ne-ar ciorile si hoheriuil!

18 iunie 2015 7:46

victor Ma umple de greata ca santem impartiti prin legi in pensionari de rand si pensionari speciali.As mai intelege ca au unii servicii speciale dar pensii speciale mi se pare lipsit de logica. Si asa s-au acordat pensii speciale celor care au avut si salarii mari. Oricum le iesea pensii mai mari chiar daca pensiile se calculau cu legea contributivitatii care mi se pare cea mai corecta.Guvernul grijuliu a "reparat" toate nedreptatile facute de guvernul Boc in domeniul pensiilor cu exceptia acordarii indexarilor neacordate pe timpul crizei.De ce nu ati reparat aceasta nedreptate daca tot va laudati cu aceste reparatii? Cu cat vor fi indexate pensiile in 2016 daca inflatia preconizata va fi 0 sau chiar negativa?.

17 iunie 2015 18:47

nick Klaus incearca sa fii un presedinte REAL nu VIRTUAL.Nu pe toti ne atrage Fecebuce.

17 iunie 2015 17:19

Lute Dar astia pe perioada mandatului ,nu au salariu ,de ce e nevoie de o lege speciala.Si asa idioti cum sunt nu puteau avea altfel, asa salarii mari !

17 iunie 2015 17:04

Mișu Da sunt de acord cu pensiile speciale incepând cu mandatele din 2016 căci cei de până acum nu merită mai mult de o "biciuire" cu OUĂ CLOCITE la stâlpul infamiei !..și chiar să returneze banii incasați necuvenit....

17 iunie 2015 14:50

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.