Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mai multe acuarele şi desene realizate de Adolf Hitler în urmă cu un secol, estimate la preţuri cuprinse între 1.000 şi 45.000 de euro, vor puse în vânzare la o licitaţie care va avea loc între 18 şi 20 iunie, în Germania, a anunţat, marţi, casa Weidler, potrivit Mediafax.

În catalogul său disponibil pe internet, casa de licitaţii Weidler, al cărei sediu general se află în oraşul Nürnberg, afirmă că operele de artă realizate de fostul dictator nazist, rămas în istorie ca un pictor ratat, au fost create între 1904 şi 1922.

Opera cu cel mai mare preţ estimativ este un tablou ce reprezintă castelul lui Ludwig al II-lea al Bavariei, Neuschwanstein, o atracţie turistică majoră din sudul Germaniei. Un alt tablou, ce reprezintă un buchet de garoafe, având într-un colţ semnătura "A. Hitler", apare în catalogul casei organizatoare cu preţul estimativ de 10.000 de euro.

Acuarele cu peisaje din Viena, un tablou intitulat "Praga sub ceaţă", portretul unui copil şi un nud feminin fac parte dintre operele care vor fi scoase la licitaţie.

În noiembrie 2014, o acuarelă de Adolf Hitler a fost vândută cu 130.000 de euro la o licitaţie organizată de aceeaşi casă. Cumpărătorul a preferat să îşi păstreze anonimatul, precizează casa Weidler.

În anii de tinereţe, Adolf Hitler a încercat să se înscrie la Academie de arte frumoase din Viena, însă candidatura sa a fost respinsă din cauza lipsei de talent. Adolf Hitler a continuat însă să picteze, copiind diverse scene de pe cărţile poştale, pe care le vindea turiştilor.

În urma acelui eşec, Hitler a renunţat la artă, a intrat în politică şi a devenit liderul Partidului nazist iar, apoi, cancelar al Germaniei, în 1933. Experţii consideră mediocră creaţia artistică a lui Hitler, iar marile case de licitaţii refuză în general să pună în vânzare operele fostului dictator.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.