Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Creierele astronauții pot fi grav afectate în timpul misiunilor în spațiu, arată un nou studiu realizat de oamenii de știință din America.

Mai exact, studiul a arătat că expunerea la razele cosmice ar putea afecta funcţiile cognitive ale astronauţilor pe parcursul unei călătorii spaţiale îndelungate. Cercetătorii de la Universitatea din California au simulat într-un laborator condiţiile dure din spaţiu pe un grup de şoareci, care a fost supus exploziilor de particule accelerate, similare razelor cosmice.

La șase săptămâni după expunere, șoarecii iradiați aveau cu 30-40% mai puține dendrite. Pierderea acestora este asociată cu boli neurologice precum Alzheimer. De asemenea, rezultatele au arătat că şoarecii iradiaţi erau mult mai lenți în reacții, uitau şi erau chiar confuzi, potrivit studiului publicat în Science Advances.

Integral pe România LiberăComentarii

Paulus: Eu, eu stiu "ce se întâmplă cu creierele astronauților"!!! Ein bine, în urma "prelevarii" (ciordirii lor, în urma profanarii cadavrelor cosmonautilor - resturile urmând apoi cf. planurilor UE si SUA sa fie compostate si transformate în pamânt de flori, n.n.) s-a dovedit ca creierele cosmonautilor încep sa se vânda (din ce în ce mai bune, n.n.) pe pietzele de profil!!! Iata, asadar, pe scurt, cam "ce se întâmplă cu creierele astronauților"... Cu respect, P.

7 iunie 2015 23:07

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.