Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Filmul horror "Fălci/ Jaws", de Steven Spielberg, va fi proiectat în mai multe cinematografe americane în această vară, pentru a marca 40 de ani de la lansarea acestuia pe marile ecrane, informează contactmusic.com.

Fathom Events, Turner Classic Movies şi Universal Pictures Home Entertainment s-au asociat pentru a readuce filmul, devenit un clasic al genului, pe marile ecrane americane. O serie de cinematografe vor prezenta publicului filmul în perioada 21 - 24 iunie.

Proiecţiile speciale vor beneficia de o introducere realizată de prezentatorul TV Ben Mankiewicz, de la Turner Classic Movies, care va vorbi şi despre faptul că acest film este considerat prima "superproducţie de vară", o tradiţie de sezon care este respectată şi în prezent în cinematografe.

Regizat de Steven Spielberg, cu Roy Scheider, Robert Shaw şi Richard Dreyfuss în distribuţie, "Jaws" prezintă un oraş fictiv din New England, Amity Island, unde un rechin alb terorizează locuitorii. Acesta a fost al doilea film regizat de Spielberg, iar scenariul a fost redactat de Carl Gottlieb şi Peter Benchley, care a şi scris romanul pe care s-a bazat pelicula.

Deşi a avut un buget de doar 9 milioane de dolari, filmul a obţinut încasări de 460 de milioane de dolari la nivel mondial şi rămâne unul dintre cele mai profitabile lungmetraje din istorie. "Jaws" este considerat unul dintre cele mai bune filme şi a ocupat poziţia a 56-a în topul celor mai bune 100 de pelicule realizat anul trecut de American Film Institute (AFI).

Filmul a fost recompensat cu trei premii Oscar, pentru cel mai bun sunet, cel mai bun montaj şi cea mai bună coloană sonoră. Coloana sonoră a filmului a mai primit, printre altele, un premiu Globul de Aur şi un Grammy.