Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pompierii băcăuani şi scafandrii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui au început, luni, căutările, în canalul de fugă al râului Bistriţa din apropierea Bacăului, a unui copil de nouă ani, dispărut de trei zile, relatează Mediafax.

Acţiunile de căutare au fost demarate la solicitarea Poliţiei, în urma sesizării făcută de către părinţii copilului, care au anunţat că fiul lor a dispărut, în condiţii misterioase, în cursul după-amiezii de vineri, potrivit reprezentanţilor ISU Vaslui.

Poliţiştii băcăuani au cerut ajutorul pompierilor după ce, pe malul canalului de fugă al râului Bistriţa, situat în aval de municipiul Bacău, a fost găsită bicicleta băiatului de nouă ani, care ar avea roata de pe spate spartă şi cea din faţă îndoită.

"În sprijinul nostru au venit colegii de la ISU Vaslui, cu costume de scafandru, pentru a face căutări în zona hidrocentralei. Aici apa este foarte tulbure şi adâncă, ceea ce face ca vizibilitatea să fie zero. În plus, curenţii sunt foarte puternici, ceea ce i-ar pune în pericol pe scafandri, chiar dacă ar fi oprită uzina. După primele căutări, nu a fost găsit nimic", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Pe lângă scafandri, pompierii băcăuani au desfăşurat acţiuni de căutare cu barca pe canalul de fugă, însă fără niciun rezultat.

În acelaşi canal de fugă al Bistriţei, anul trecut au fost găsiţi înecaţi o adolescentă de 16 ani, a căror role fuseseră abandonate pe mal, şi un elev olimpic, care dispăruse de acasă de o lună. În ambele cazuri, se pare că a fost vorba de sinucideri, aşa cum a rezultat din anchetele poliţiştilor.

Integral pe România Liberă