Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministerul israelian al Apărării a anunţat, luni, că a semnat un contract în valoare de 430 de milioane de euro pentru a cumpăra patru corvete germane, relatează portalul TheLocal.de, informează Mediafax.

Directorul companiei ThyssenKrupp, Andreas Burmester, a mers la Tel Aviv pentru a participa la semnarea contractului, la o zi după împlinirea a 50 de ani de relaţii diplomatice între cele două ţări.

Exportul de arme către Israel rămâne însă unul controversat, guvernele succesive de la Berlin continuând să trimită arme în pofida criticilor internaţionale faţă de politica israeliană în teritoriile palestiniene ocupate.

Cele patru nave vor fi folosite pentru patrularea zonei economice israeliene din Marea Mediterană, a anunţat Ministerul israelian al Apărării, referindu-se la zăcămintele de gaz din largul coastei statului.

Toate armele cu care vor fi echipate navele vor fi produse de companii israeliene, a precizat Ministerul Apărării, iar valoarea lor va fi de 163 de milioane de euro.

Directorul general în Ministerul Apărării, Dan Harel, a numit acest contract un "acord extraordinar de important", care va "îmbunătăţi dramatic" capacitatea Israelului de a-şi apăra resursele de gaz.

Informaţiile cu privire la acest contract au apărut în aceeaşi zi în care preşedintele german Joachim Gauck l-a primit pe omologul său israelian, Reuven Rivlin, într-o vizită oficială. Rivlin va petrece trei zile în Germania pentru a marca 50 de ani de relaţii israeliano-germane.

Integral pe România Liberă