Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O delegaţie a companiei germane Krauss-Maffei Wegmann, care produce mașini blindate pe roţi și pe șenile, s-a aflat în ultimele zile la București. Delegaţia condusă de Thomas Fritzsch, director regional de vânzări al KMW, a fost primită la sediul Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului de către secretarul de stat Sorin Encuţescu, coordonator al domeniului industriei de apărare.

Potrivit Ministerului Economiei, “discuţiile s-au axat pe posibilitatea cooperării bilaterale în acest domeniu, pentru finalizarea unor proiecte solicitate fie de sistemul naţional de apărare, fie de terţi beneficiari”.

Sorin Encuţescu, actualul coordonator al industriei de apărare din Ministerul Economiei, a fost anterior secretar de stat în Ministerul Apărării Naţionale.

Industria militară din România se ghidează după normele cuprinse în Strategia industriei naţionale de securitate, care recomandă utilizarea capabilităţii umane și tehnologice românești în cooperare cu industria de profil occidentală. În acest context, secretarul de stat Encuţescu a subliniat calificarea forţei de muncă locale și a explicat că în România se pot realiza produse de calitate la preţuri competitive, utilizând experienţa specialiştilor români din industria de apărare.

Ministerul Economiei și firma KMW au decis să formeze un grup de lucru care să coordoneze viitoarele proiecte comune.

Krauss – Maffei Wegmann produce, între altele, sistemele antiaeriene pe șenile Gepard, aflate și în dotarea Armatei Române. Industria de apărare românească nu produce asemenea echipamente.

Sistemele Gepard din dotarea Forţelor Terestre ale României, realizate pe șasiul tancurilor Leopard I, sunt dotate cu două tunuri antiaeriene de calibrul 35 de milimetri.

Integral pe România LiberăComentarii

fritz Guvernul Ponta lucreaza , nu palavrageste populisme precum PNL-istii

2 mai 2015 15:46

cetatean Ca le fabrica la noi, e o treaba buna.Se creaza locuri de munca.Dar sa le folosseasca in alta parte, nu in Romania.

2 mai 2015 9:09

ss Mai Giurca, cum poti fi asa prost? De cand te-am citit prima data te-am ghicit. Cu ochii bulbucati, numai unul ca tine putea fi. Tu n-ai citit titlul?

1 mai 2015 17:28

Mizil, Moreni, Uzina Mecanica Bucuresti La treaba baieti, ca toti sunteti buni si poate a venit si vremea voastra sa reporniti motoarele

1 mai 2015 7:03

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.