Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Criza din zona euro s-a agravat din nou în ultimele, iar în acest week-end va avea loc un summit al liderilor europeni. Analiştii cred că summit-ul va veni cu noi promisiuni, dar fără prea multe detalii atât de importante pentru pieţe.Analiştii Danske Bank au realizat o schiţă a posibilelor rezultate pentru summit-ul liderilor Uniunii Europene din acest week-end. O temă de discuţie va fi, cu siguranţă, recapitalizarea băncilor europene. Oficialii austrieci au spus că băncile din Uniune ar putea avea nevoie de capital suplimentar de 100 de miliarde de euro, pentru a opri proliferarea crizei datoriilor şi a restabili încrederea în sistem.

Încă nu se ştie de unde ar veni banii: din piaţă sau de la state. O altă temă de discuţie va fi majorarea Fondului de Stabilitate European.(...)Se aşteaptă să fie redeschisă tema aplicării unei reduceri mai mari a valorii obligaţiunilor de stat greceşti. Pieţele vor urmări cu interes şi dacă se va contura un program revizuit pentru Grecia, care să fie sustenabil şi credibil. Ar putea apărea pe tapet şi subiectul bondurilor europene emise la comun în Uniunea European.
Integral pe Money.ro