Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cota redusă de TVA de 9% se va aplica alimentelor și băuturilor nealcoolice, dar intenția initială a Guvernului a fost ca măsura să fie implementată și pentru vin și bere, însă UE a inetrzis acest lucru, a spus astăzi premierul Victor Ponta.

"Recunosc şi îmi asum această vină că am vrut să reducem TVA la 9% şi la produsele alcoolice neaccizate, mai pe româneşte vinul şi berea, dar a venit directiva UE, Ministerul de Finanţe ne-a arătat directiva, care ne interzice acest lucru şi am scos în ultimul moment din text", a explicat Ponta la Palatul Parlamentului, scrie Agerpres.

Premierul a spus că berea şi vinul consummate locale se produc în special în România, chiar dacă firmă e străină.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Elliot Orice restrictie absurda poate fi ocolita.O bere numita"NectarAl Capone",v-ar face cu ochiul ?

21 aprilie 2015 10:23

cititor Cand e sa ne vare pe gat tot feluri de restrictii, suntem in UE.Cand,restrictiile sunt in avantajul lor, sunt legale.

21 aprilie 2015 9:16

Dan Foarte bine. Asta mai lipsea natiei asteia - bautura ieftina, ca in rest le avea pe toate. Io-te o masura cu care sunt de acord. Pe de alta parte dl ponta daca tot ia exemplul european, de ce nu il adopta pe acela al tarilor din ue care au 0% tva pt alimente ? Nu ca 9% ar fi nasol. Ma intreb daca dupa lichidarea stocurilor cu 24% tva, preturile vor scadea proportional cu noua cota... Nu imi fac iluzii, doar ma intreb :)

20 aprilie 2015 22:06

Uta Dl ex pres ce face ,inseamna ca o sa plateasca ca si pana acum ,vai saracul l-a nenorocit.

20 aprilie 2015 21:38

Euro-Paulus: Bine, dar EU e o organizatie (criminala, respectiv un soi de MEGA-shatra de EURO-tzigani de diverse "etnii" si cu scopuri comune, n.m.) de dimensiuni (si de energie criminala, n.m.) apreciabile, nu? CINE (care individ, respectiv care clan din interiorul EURO-shatrei, n.n.) a "interzis" cui sa faca ce, pe batatura sa si DECE respectivul (sau respectivii, n.n.) nu sunt capturati si disciplinati (shootatzi în EURO-kur & în EURO-bot, pâna nu mai misca, n.m.)? Si EURO-parashoota "noastra", Corina-Creatza, ea ce zice la faza asta? Cu respect, P.

20 aprilie 2015 21:13

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.