Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

România ar mai avea nevoie de încă 10.000 de locuri în penitenciare în plus față de cele 20.000 care există deja, a declarat ministrul Justiției, Robert Cazanciuc pentru Digi 24.

„În momentul de față avem 44 de unități penitenciare, 34 de penitenciare propriu-zise, șase spitale și patru unități pentru tineri minori, în condițiile în care numărul deținuților se situează în ultimii ani în jurul cifrei de 30.000. În mod cert avem nevoie pentru următorii ani de 30.000 de locuri de detenție care să respecte anumite standarde. Față de ceea ce avem acum, ar mai fi nevoie de încă 10.000 de locuri”, a explicat ministrul în emisiunea „Imparțial” de la Digi24.

Robert Cazanciuc a spus că în ultimii ani s-au construit în România 2.500 de locuri de cazare care respectă standardele.

„În bugetul Administrației Penitenciarelor am prevăzut investiții, astfel încât să putem până în 2020 să avem încă 5.000 de locuri de cazare care să respecte standardele, pe actuala infrastructură penitenciară”, a declarat ministrul justiției.

Ministerul a demarat de curând studiile pentru două noi penitenciare, unul la marginea Ploieștiului și unul în apropierea Craiovei, unde există supraaglomerare și unde penitenciarele existente sunt în centrul orașului.

Integral pe România LiberăComentarii

A. Radean "Locuri de cazare care sa respecte standardele" - adica inchisori care nu sperie pe infractori. OCNA, spart piatra 16 ore/zi, paine cu apa si bici - sa vedeti ca locurile vor ajunge berechet. Nu este ciudat faptul ca atunci cand exista justitie in Romania (RSR), numarul infractorilor era mult mai scazut ?

20 aprilie 2015 9:30

sibianul In Sibiu fosta puscarie este transformata in spatii de birouri. Cladirea este in picioare si n-a suferit nicio transformare.

20 aprilie 2015 5:21

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.