Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Hillary Clinton "ar fi o preşedintă excelentă", a declarat astăzi liderul Casei Albe, Barack Obama.

Afirmaţia lui Obama, prezentată de cotidianul britanic The Guardian în ediţia sa online, este oarecum surprinzătoare în condiţiile în care Hillary Clinton, reprezentantă a Partidului Democrat, este fosta sa contracandidată de la alegerile din 2008.

Barack Obama a făcut această declaraţie într-o conferinţă de presă susţinută in Panama, după întâlnirea istorică avută cu Raul Castro.

Duminică, fostul secretar de stat Hillary Clinton ar urma să-şi anunţe candidatura la învestirea democrată pentru funcţia de preşedinte al SUA.

Hillary Clinton este soţia fostului preşedinte Bill Clinton. Ulterior, ea a fost senator de New York şi secretar de stat.

"A fost o candidată formidabilă în 2008, a fost o susţinătoare nemaipomenită a primei mele alegeri, a fost un secretar de stat excepţional şi este prietena mea", a spus Barack Obama despre Hillary Clinton.

"Eu cred că ar fi o preşedintă excelentă. Va fi capabilă să se descurce foarte bine în orice conversaţie sau dezbatere pe teme de politică externă", a subliniat actualul lider de la Casa Albă.

Integral pe România Liberă