Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În Antarctica, este mai cald ca în Europa de Est. În Antarctica, care deţine recordul absolut pentru cele mai scăzute temperaturi, este mai cald decât în România, R. Molodva, Bulgaria, Serbia, Ucraina, Polonia, Ţările Baltice şi Rusia.

Institutului Antarctic de la Sofia a anunţat că, în această perioadă a anului, temperaturile în zona bazei bulgare din Antarctica nu cad sub minus 5-6 grade Celsius. De asemenea, doar la câteva staţii meteorologice din zonă se înregistrează temperaturi de -28 sau -30 de grade Celsius. De exemplu, miercuri, la staţia Amundsen-Scott, de la Polul Sud, se înregistrase temperatura de -28 C. Totuşi, trebuie precizat că, acum, în emisfera sudică, este vară.

În schimb, în România, vremea se va menţine deosebit de rece, în special în cursul nopţii următoare şi joi dimineaţă, cu temperaturi minime de până la -29 grade Celsius în depresiuni şi de -18 grade Celsius în Bucureşti. În intervalul 1 februarie, ora 8.00 – 2 februarie, ora 8.00, la nivel naţional, vremea se va menţine deosebit de rece, geroasă în special noaptea şi dimineaţa. Maximele vor avea valori de la -17 la -16 grade Celsius în estul Transilvaniei, nordul Moldovei şi sudul Olteniei, până la -2 grade în Banat şi Crişana, iar minimele se vor situa între -25 şi -15 grade, mai coborâte în depresiuni, spre -29 de grade, dar şi mai ridicate pe litoral şi în vest.
Integral pe Ziua VecheComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.