Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a declarat, joi, la Chișinău că Turcia intenţionează să trimită o delegaţie în Crimeea pentru a examina situaţia comunităţii tătare din această peninsulă anexată în martie anul trecut de Rusia, informează Mediafax.

"Din păcate, autorităţile din Crimeea au refuzat prelungirea licenţei de transmisie a postului tătar ATR şi acesta a fost nevoit să-şi încete activitatea. Suntem profund îngrijoraţi în legătură cu această situaţie. Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a discutat subiectul cu omologul său rus Vladimir Putin. Am format o delegaţie care va examina situaţia drepturilor omului în peninsulă. Sperăm că vom reuşi în curând să soluţionăm această problemă împreună cu prietenii noştri din Rusia, al doilea partener economic al Turciei după Germania", a declarat Mevlut Cavusolgu, care s-a întâlnit la Chişinău cu preşedintele moldovean Nicolae Timofti şi cu ministrul de Externe Natalia Gherman, relatează agenţia rusă Tass.

Ministerul turc de Externe a apreciat, într-un comunicat, că refuzul prelungirii licenţei de transmisie a ATR este un exemplu de presiune asupra comunităţii tătare din Crimeea.

"Turcia va continua să fie atentă la bunăstarea tătarilor în patria lor şi la situaţia din regiune", dă asigurări diplomaţia turcă.

Postul de televiziune ATR şi-a încetat emisia în cursul nopţii de miercuri spre joi, după ce nu a reuşit să se conformeze legii ruse. Dosarul ATR a fost respins din cauza constatării unor greşeli.

Premierul Crimeei, Serghei Aksionov, a declarat că greşelile au fost făcute în mod intenţionat, cu scopul de a "genera un conflict în jurul postului de televiziune".

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.