Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

DNA susține că ministrul de Finanțe demisionar s-a îmbogățit din banii Consiliului Județean Olt. În condițiile în care premierul Victor Ponta și-a arătat susținerea pentru Vâlcov, președintele Klaus Iohannis i-a cerut primului ministru revocarea din funcție a demnitarului. Într-un final, Vâlcov a demisionat. În colectarea șpăgilor, fostul demnitar a fost ajutat de actualul primar din Slatina, edil condamnat definitiv cu suspendare pentru fapte de corupție.

Ministrul de Finanțe a părăsit postul după ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului să-l revoce din funcție, dacă nu-și dă demisia de onoare. În replică, Victor Ponta a susținut că Darius Vâlcov și-a depus demisia de cel puțin șapte ore. Într-un final, premierul a anunțat că Vâlcov nu mai este ministru.

Potrivit DNA, el ar fi primit două milioane de euro, în perioada 2010-2013, de la patronul „Tehnologica Radion”, Theodor Berna, pentru a câștiga o serie de contracte publice. Ca și în alte cazuri celebre de mită, demnitarul percepea 20% din valoarea contractelor câștigate. Licitațiile erau de fiecare dată trucate, Vâlcov având grijă ca toate cerințele din caietele de sarcini să fie identice cu ceea ce putea oferi Tehnologica Radion. În acest sens, el își folosea influența pe lângă aleșii locali din Consiliul Județean Olt.

Integral în Evenimantul Zilei

Integral pe Evenimentul Zilei