Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Hillary Clinton a admis, marţi, că ar fi fost mai bine să fi utilizat un email oficial cât a deţinut funcţia de secretar de Stat american.

"Ar fi fost mai bine să fi utilizat două telefoane separate şi două conturi de email, unul oficial şi unul privat. M-am gândit că era mai simplu cum am procedat eu. Dar nu a fost", a declarat Hillary Clinton.

"Sistemul pe care l-am utilizat fusese destinat biroului soţului meu, fostul preşedinte Bill Clinton. Avea numeroase modalităţi de securitate. Era păzit de Secret Service, era eficient şi sigur", a subliniat Clinton.

Hillary Clinton a folosit în interes de serviciu un cont personal de email pe durata mandatului de secretar de Stat, încălcând reglementările federale privind corespondenţa oficială.

Dezvăluirile au fost făcute în contextul în care Hillary Clinton, care a fost secretar de Stat în perioada 2009-2013, intenţionează să se înscrie pentru a doua oară în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA.