Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

18.000 de miliarde de dolari au fost ascunsi de catre elitele financiare mondiale in paradisurile fiscale. Caci bancherii sunt prea mari sa cada in „plase”! La Forumul Economic de la Davos s-a admis ca a trecut vremea capitalismului in forma lui actuala. Dar si pentru unul cu fata umana e nevoie tot de bani.

Insulele Cayman gem de bani netaxabili
In timp ce autoritatile ii vaneaza pe ”micii” evazionisti, cei mari inoata lejer prin Insulele Cayman, unde pana si contracandidatul principal al lui Obama de la prezidentiale, Mitt Romney, are cateva milioane. Un biet „pestisor”! FMI a facut o cercetare amanuntita si a descoperit ca marii bancheri, ca sa nu contribuie la fondurile sistemului, si-au pitit banii in offshore-uri, ca doar ei le-au inventat ca sa evite taxele. In afara „tarmurilor” taxabile sunt Insulele Cayman, Bermude, Bahamas si Isle of Man. Acestea sunt preferatele elitei financiare globale, dar si a marilor mafioti si dictatori, nu ca ar exista vreun termen de comparatie! Sau da? Bancherii elvetieni tot mai au „scurgeri” de informatii cu privire la diverse conturi ale unor tirani si criminali, dar bancherii insulari au buzele pecetluite.

Offshore-urile , o „oportunitate”

Dupa cum estimeaza FMI, cam 80% din toate tranzactiile bancare internationale au loc prin „bancile insulare”! 1.400 de miliarde de dolari se afla doar in Insulele Cayman. Cine are de pierdut? Guvernele ai caror cetateni prefera sa-si plaseze banii in insule decat la „ciorapii” nationali. SUA pierde astfel taxarea cam a 100 de miliarde anual. In timp ce bancherii mondiali pun jugul pe state sa plateasca datoriile si pe cetateni sa-si plateasca taxele, ei sunt cei mai mari evazionisti. Vorba (ambigua) a lui Mitt Romney, in campanie electorala :„Respectam legile fiscale! Dar, daca exista vreo posibilitate sa ne salvam de taxe, ne-ar place ca oricine din aceasta tara sa urmeze aceasta oportunitate.”

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.