Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Curtea de Conturi dezvăluie plăţile ilegale colosale făcute în cadrul Ministerului Transporturilor pentru directori şi membri ai Consiliilor de Administraţie ale companiilor din subordinea ministerului. Ministerul lui Liviu Dragnea a primit nelegal 150 de milioane de lei de la Fondul de Rezervă al Guvernului. Universitatea de Medicină Veterinară are terenuri în valoare de 1 (un) leu.

Curtea de Conturi a dat publicităţii raportul pentru anul 2013, în care arată neregulile descoperite în gestionarea finanţelor publice şi a bunurilor instituţiilor de stat. Puţine sunt instituţiile găsite fără probleme şi care au primit certificatul de conformitate. Majoritatea instituţiilor a fost prinsă pe picior greşit. La Ministerul Transporturilor, şefii companiilor si subordine au încasat milioane de lei nelegal.

„În calitate de autoritate publică tutelară, Ministerul Transporturilor nu a luat măsuri privind revizuirea contractelor de mandat încheiate cu membrii consiliilor de administraţie şi cu directorii din unele regii autonome, companii şi societăţi naţionale, precum şi societăţi comerciale aflate sub autoritatea Ministerului Transporturilor, ceea ce a condus la plata nelegală a indemnizaţiilor, cuantumul acestora fiind peste cel prevăzut de lege, consecinţa fiind afectarea bugetelor operatorilor economici, cu suma de 5.973.000 de lei“, arată inspectorii Curţii de Conturi.

Integral în Adevărul

Integral pe Adevărul