Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Baronii penali au prejudiciat bugetele locale cu milioane de euro, potrivit ultimului raport al Curții de Conturi. Și la Ministerele Dezvoltării, Transporturilor și Muncii s-au constatat grave nereguli.

Pierderile aduse bugetelor locale de achizițiile publice au urcat la peste 750 de milioane de lei, se arată în ultimul raport al Curții de Conturi, acestea fiind generate în special de necunoașterea prevederilor legale sau de nereguli. Alte zeci de milioane de lei a pierdut bugetul de stat din cauza unor foloase necuvenite acordate pensionarilor.

Un capitol aparte este dedicat de Curtea de Conturi guvernanței corporatiste și autorităților locale. Raportul semnalează că oameni puși la conducerea companiilor din subordine de anumiți miniștri nu doar că au încasat foloase necuvenite, dar au făcut și acte „demne” de o anchetă a DNA.

Integral în Evenimentul Zilei

Integral pe Evenimentul Zilei