Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Dacă apărarea juridică va semăna cu cea publică, Elena Udrea are garantat arestul preventiv. Vrea să fie percepută ca victimă hărţuită de Codruţa Kovesi şi şefii serviciilor secrete dar, din păcate pentru ea, această ipostază nu o prinde.

 Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil cererile de încuviinţare a arestării şi solicitările de începere a urmăririi penale în cazul deputatului Elena Udrea, anunţă ZIUA VECHE. Pentru începrea urmăririi penale în dosarul „Gala Bute“ au fost înregistrate 20 voturi “pentru”, un vot anulat şi o abţinere, în condiţiile în care din cei 26 de membri ai comisiei au fost prezenţi 22. La cea de a doua solicitare, tot în dosarul Gala Bute, care vizează măsura arestării — deputaţii jurişti au dat un raport favorabil cu 17 voturi “pentru”, trei “împotrivă” şi două voturi anulate. 22 de deputaţi şi-au exprimat votul.

Pentru cea de-a treia cerere vizând dosarul Microsoft, prin care se solicita începerea urmăririi penale, JURNALUL NAŢIONAL anunţă că aceeaşi comisie juridică a dat aviz favorabil cu 21 voturi “pentru” şi o abţinere. Ultima solicitare, în interiorul căreia existau de fapt alte două solicitări, viza încuviinţarea reţinerii şi arestării în cazul deputatului Elena Udrea şi a primit din partea deputaţilor 18 voturi “pentru”, două împotrivă” şi două abţineri, iar a doua cerere, care viza arestarea, a primit 16 voturi “pentru”, patru “împotrivă” şi două abţineri.

În această seară, rapoartele întocmite de comisia juridică, care au caracter consultativ, vor fi înaintate plenului, aleşii urmând să se pronunţe prin vot dacă Elena Udrea va fi sau nu arestată. La şedinţa de ieri, susţine EVENIMENTUL ZILEI, a participat şi Elena Udrea, însoţită de trei avocaţi. „Mi se pare normal să se voteze pentru începerea urmăririi penale“, a spus Udrea. Ea a precizat că Parlamentul nu trebuie să fie „scut în faţa anchetelor penale“.

Înainte de a afla, astăzi, verdictul colegilor faţă de avalanşa de cereri venite de la DNA pe numele său, fostul ministru al Dezvoltării, ciat de ROMÂNIA LIBERĂ, a anunţat că nu demisionează din Parlament şi a pus sub semnul întrebării dorinţa procurorilor de a o aresta preventiv. Udrea le ceruse colegilor să nu încuviinţeze arestarea, pe motiv că nu ar mai putea vorbi şi face noi dezvăluiri, deci nu s-ar putea apăra. Oricum, ultimul cuvânt îl va avea, astăzi, plenul Camerei Deputaţilor.

După ce a apelat la „conştiinţa” deputatilor care urmează să voteze pentru arestarea ei, Elena Udrea a mers mai departe, remarcă NAŢIONAL, şi le-a sugerat acestora că în orice moment s-ar putea trezi într-o situaţie similară. Conştientă de teroarea care domneşte în Parlament de când procurorii s-au pus serios pe treabă, Elena Udrea a decis să exploateze la maximum frica aleşilor de mascaţi şi DNA, fluturînd practic cătuşele pe sub nasul acestora. „Problema nu este ce se întâmplă cu mine, ci ce se întâmplă cu ceilalţi. Aici trebuie să vă îngrijoraţi, nu de mine”, a mai spus fosta şefă a PMP.

Însă nimic din ce va face sau spune Elena Udrea zilele astea nu va putea înmuia sentimentele celor care o privesc acum şi care au urmărit-o mai bine de zece ani în capul mesei la care avea cel mai tăios cuţit cu care tăia aerul, tortul contractelor pe bani publici şi sferele de influenţă, consideră ADEVĂRUL. Aerul de victimă blondă, de femeie singură în faţa băieţilor răi şi cu cătuşe, nu îi aduce Elenei Udrea nici un strop de compasiune în ochiul electoratului, după ce poza ultimilor zece ani a arătat-o călcând cu tocurile cui pe cadavrele politice rămase în urma celui care a protejat-o şi a împins-o în funcţii publice.

Şi directorul interimar al SRI, Florian Coldea, este audiat astăzi, în Parlament, de Comisia de control a SRI, urmând ca acesta să dea explicaţii deputaţilor şi senatorilor despre acuzaţiile Elenei Udrea la adresa lui, precum şi despre situaţia generată de demisia lui George Maior de la conducerea serviciului, anunţă GÂNDUL.

Totuşi, susţine COTIDIANUL, audierea interimarului de la SRI în Parlament este „o nouă prostire pe faţă a opiniei publice“. Un comunicat de presă de pe site-ul Camerei Deputaţilor anunţă programul de luni al Comisiei parlamentare de control al SRI dar nu pomeneşte nimic despre audierea şefului interimar al SRI şi în scandalul „Udrea - Coldea” sau în legătură cu depoziţiile făcute în faţa judecătorilor de către Alina Bica, aflată în arest preventiv.Comentarii

antibasist @basist anti-socialist mai du-te dracu de basit prost si imputit ! ce cretin......................

10 februarie 2015 16:35

Dorel UPS...!!! Ce faci Gheorghitza? Vrei sa te confunde Elena Udrea cu "Cocos"??!!

10 februarie 2015 16:29

One Cum naiba voturi anulate ? Adica nici astia de la comisia juridica nu stiu sa voteze ?

10 februarie 2015 16:26

bartolomeu diaz care vo trage la nas oare Elena a facut sex anal cu Base? ma gandesc ca are o rozeta frumoasa garofata unsa cu parfumuri si vaselina de curmal!

10 februarie 2015 13:23

Cel mai sigur Cldea va ajunga la Codlea daca nu stiati

10 februarie 2015 12:17

ilie ma uitam dupa "audierea"acestui soldat ,ca ma intreb cum morti masi a ajuns asta general cine la inaintat in grad pe prostul asta care dupa audiere NU a fost in stare ca spuna cinci vorbe liber el citea cine ti-a scis declaratia BOULE asa conducatori are sri nici nu ma mir ca la brasov aveti ofiteri fosti soferi !!!!cautati-ma boilor!!!prin afara!!!!!

10 februarie 2015 8:15

vasile coldea merge la serviciul lui si sper ca acum e mai motivat sa-i gaseasca si conturile lu toapa asta ca doar cu 3-4 ani si o poseta confiscata nu se face dreptate

10 februarie 2015 5:10

margelatu ce fata are Codlea asta de plutonier sectorist bolnav de ciroza grad 4!

9 februarie 2015 21:17

acid coldea merge acasa !

9 februarie 2015 19:33

basist anti-socialist "după ce poza ultimilor zece ani a arătat-o călcând cu tocurile cui pe cadavrele politice rămase în urma celui care a protejat-o şi a împins-o în funcţii publice." Si care ar fi acele "cadavre politice"? Hai, iesiti cu ele! Nascase? Varanul? Poate Vadim? Nu, ceea ce se intimpla astazi este rezultatul a zece ani d emanipulare grosolana la toate haznalele - dar si oboiicei8ul ticalos al Boborului de a cauta intotdeauna tapi ispasitori pt nerealizarile lui. Da la prima faza, in care au prezentat-o drept "amanta lui Basescu", pur si simplu pt a-l ataca pe presedinte, s-a ajuns la a o asemaui cu una din acele "elene" ale istoriei Romaniei. Sunt convins ca timpul va arata ca nu este chiar asa. Nu este un ingeras, are destule pacate, asa cum are si Base, dar si 99% din Parlamentul Romaniei! Udrea nu a fost cu nimic mai rau ministru decit sutele care ne-au "ferficit" din 45 incoace - ba chiar de pe timpul lui Burebista pina azi diminmeata, chiar daca s-a numit nu Parlament siu Sfatul Tarii sau mai stiu eu cum! Pentur ca dintr-un popor de jigodii lenese, mincinoase si timpite, NICIODATA nu a putut iesi o elita adevarata! Si nici nu vas iesi, in veci, daca ropmanii nu isi vor descoperi MORALITATEA!

9 februarie 2015 17:05

mitica SRI-ul si celelate servicii de fapt cui dau socoteala ....nu sunt niste procurori care se ocupa si de ei !? Demisia si in tandem in fata judecatorilor !

9 februarie 2015 13:19

John Doe Si cum e bine? sa-l cheme la audiat in comisie de fiecare data cand apare in spatiul public vreo informatie fara dovezi?

9 februarie 2015 10:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.