Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Opt persoane, printre care deputaţii PSD Iulian Iancu şi Lucian Şova, Horia Hăhăianu, director la Transelectrica, omul de afaceri din Moldova Victor Dolghi şi alte patru persoane sunt urmărite penal în dosarul judecătorului Curţii Constituţionale (CC) Toni Greblă, informează DNA, potrivit Mediafax.

Toni Grebă este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Omul de afaceri Ion Bîrcină, finul lui Greblă şi administratorul mai multor firme, este urmărit penal pentru: cumpărare de influenţă, constituirea unui grup infracţional organizat şi dare de mită.

În dosar este cercetat şi generalul în rezervă Constantin Bartolomeu Săvoiu, Mare Maestru al Marii Loji Naţionale Române - 1880, acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat.

Alt inculpat din cazul Greblă este Victor Dolghi, cetăţean din Republica Moldova, acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat.

În privinţa deputaţilor PSD Iulian Iancu şi Lucian Şova - membru în Consilul Naţional al PSD, respectiv vicepreşedinte al PSD Bacău -, acuzaţia este de folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere în partid în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de alte foloase.

Al optulea inculpat este Horia Hăhăianu, director în cadrul Transelectrica SA, care este urmărit penal pentru luare de mită şi complicitate la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere în partid în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de alte foloase.

Parlamentarii Iulian Iancu şi Lucian Şova ar fi vizaţi în dosarul în care este urmărit penal judecătorul Curţii Constituţionale, Toni Greblă, au declarat surse judiciare citate de Agerpres.

Deputatul Iulian Iancu a sosit la sediul DNA în jurul orei 13.00, unde va fi audiat în calitate de "suspect", după cum el însuşi le-a spus jurnaliştilor. Iancu le-a spus jurnaliştilor că dosarul în care este el cercetat nu are nici o legătură cu dosarul lui Toni Greblă.

"Am fost invitat să dau anumite explicaţii legate de transportul membrilor de partid din anul 2012, la lansarea candidaţilor. Se pare că acolo sunt anumite semne de întrebare. Este vorba despre transportul în municipiul Bacău", a declarat Iulian Iancu, arătând că nu are nici o legătură cu cazul Greblă.

"Nu ştiu nimic despre dosarul lui Toni Greblă. Nu am nicio legătură", a spus acesta.

În jurul orei 12, deputatul PSD Lucian Şova a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi audiat în dosarul în care judecătorul Curţii Constituţionale Toni Greblă este acuzat de trafic de influenţă.

Lucian Şova nu a făcut declaraţii la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), acesta fiind însoţit de un avocat.

Potrivit Mediafax, la DNA urmează să dea declaraţii şi deputatul PSD Iulian Iancu, Victor Dolghi, Horia Hăhăianu şi Sevket Corekci, aceştia fiind vizaţi în acelaşi dosar.

La DNA sunt audiaţi omul de afaceri Ion Bîrcină, finul judecătorului Curţii Constituţionale Toni Greblă, şi generalul în rezervă Bartolomeu Săvoiu, ambii fiind aduşi cu mandat.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.