Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fostul premier Adrian Năstase face o analiză a evenimentelor petrecute în ultimele două săptămâni în Franța și susține că viata pașnică în societate necesită limitări și autolimitări pentru exercitiul unora dintre libertăți.

"Nu cred că asasinatele de la Paris trebuie să ne influenteze o judecată mai largă. A apărut o controversă intre cei care consideră că libertatea de exprimare trebuie să fie absolută și cei care consideră că libertatea cuvântului trebuie să fie limitată in functie de anumite criterii. Primii si-au asumat identitatea “Charlie” , ceilalti s-au declarat “anti-Charlie”, scrie fostul prim-ministru pe blogul personal.

În acest context, Năstase susține că anumite instituții, cum ar fi CSM sau CNA, nu se pot declara “Charlie”.

“Iată câteva intrebări, la care nu cred că raspunsul este simplu: Ar putea CNA să se declare “Charlie”, adică să sprijine o libertate a cuvântului fără limite? Nu cred, pentru că CNA cu asta se ocupă – cenzurează cuvintele la televiziuni. Dacă s-ar declara “Charlie”, a doua zi CNA ar trebui să se auto-desființeze. Există două forme de libertate de exprimare, una la televiziuni și alta în presa scrisă?

Ar putea Inspecția judiciară a CSM să se declare “Charlie”? Nu cred, pentru că, in mod necesar (dincolo de părerile mele subiective pentru anumite cazuri), este necesar să fie păstrată o anumită imagine a justiției într-un stat modern.

Concluzia analizei lui Adrian Năstase este că dialogul este soluția pentru a rezolva conflictele din societate.

“Este evident că viața pașnică în societate necesită limitări și autolimitări pentru exercitiul unora dintre libertăți. Alternativa o reprezintă conflictul, violența, războiul. Suntem pregătiți sau ne dorim noi cruciade pentru a impune “adevărul” nostru sau vom incerca să exersăm, din nou, dialogul?”, se întreabă fostul premier.

Integral pe România LiberăComentarii

basescu Si ce te supara comentul meu domn @un astfel de anonim,,dar tu nu esti un gunio de anonim de ce nu ti ai pus numele adevarat imputitule de PSD-ist..

19 ianuarie 2015 12:13

Bruno Dupa cum se vede, se cauta cu o violenta insistenta, "pastrarea" acestor personaje abjecte din puscariile tarii, in contemporaneitatea noastra de zi cu zi. Ar trebui data o lege prin care informatiile despre ei sa fie numai statistice

19 ianuarie 2015 11:45

Un altfel de anonim Într-o societate normală , gunoaie de tipul anonimilor care semnează " basescu " sau " ionpu........ " ar fi ţinuţi la un kilometru de orice mijloc de comunicare . Dar la noi , totul e posibil iar gunoaiele ies întotdeauna la suprafaţă .

19 ianuarie 2015 8:04

basescu De la un puscaras si un mafiot scrieti ce scrie el pe blog ,,asta ne intereseaza pe noi,,cat a furat de ce nu zice sa facut de tot rahatul tot cu studiile lui cele 2 facultati un hot notoriu asa la invatat si pe elevul lui Ponta ,,dar ii urmeza calea la jilava.

18 ianuarie 2015 22:07

ionpulanpahar tovarasa Lucica sugatoare de madular scirbavnic,susnumitul este fost si actualmente PUSCARIAS,si nu are ce cauta in viata publica si nici in presa,chiar dacas ti-a dati-o sus

18 ianuarie 2015 22:01

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.