Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Peste 1300 de oameni au fost salvaţi din troiene până la ora 10:00. Premierul a anunţat că Armata va ajuta la deszăpezirea oraşelor, tancurile cu şenile vor umbla pe străzi pentru a ajuta utilajele folosite de autorităţi.

16.02 - Premierul Emil Boc a convocat videoconferinţă cu prefecţii, pentru ora 21.30.

Peste 1300 de oameni au fost salvaţi din troiene până la ora 10:00. Premierul a anunţat că Armata va ajuta la deszăpezirea oraşelor, tancurile cu şenile vor umbla pe străzi pentru a ajuta utilajele folosite de autorităţi.

15:00 Emil Boc a făcut o sinteză a situaţiei din ţară la conferinţa de la MAI:
- La ora 14:30 sunt blocate 26 drumuri naţionale şi autostrăzile A1 şi A2
 -mâine exista poibilitatea ca cele două autostrază să fie redate traficului
-aproximativ 350 de persoane sunt încă în autoturismele proprii şi au refuzat să părăseacă interiorul maşinilor pentru a se refugia la adăpost
- sunt aproximativ 650 autoturisme blocate în trafic
- 618 şcoli  sunt închise
- 182 de localităţi sunt fără curent electric, dar numărul lor e în scădere
- prioritatea zero este salvarea vieţilor oamenilor care se află în dificultate
-SMURD e pregatit cu elicopterul sa intervina
-MAI a avut în permanenţă pe teren peste 2.000 de cadre, evident ele au fost rotite din cauza oboselii

14:46: Pasagerii aflaţi în trenul IC 852, a cărui locomotivă a deraiat în apropiere de halta de mişcare Mostiştea (între staţiile Săruleşti-Fundulea), au fost preluaţi de trenul IR 1822-1.

Pentru repunerea pe şină a locomotivei şi a vagonului se intervine cu utilaje specifice. Până la remedierea situaţiei, circulaţia feroviară este închisă pe ambele fire între cele două staţii amintite.


14:45 : "Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), alături de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), au decis să acorde sprijin persoanelor care au rămas blocate din cauza viscolului. În plus, MDRT a instaurat mobilizarea generală a comandamentelor de iarnă, care sunt pregătite să intervină pentru protecţia şi salvarea turiştilor şi a celor care practică sporturile de iarnă", se arată într-un comunicat al MDRT.


Bilanţul orei 14:00 O bună parte din ţară e înzăpezită. Nu se circulă pe două autostrăzi, 25 de drumuri naţionale sunt închise. 28 de curse aeriene interne şi internaţionale sunt anulate, iar 37 de trenuri au fost oprite. 364 de şcoli s-au închis, cele mai multe în Buzău, Călăraşi şi Giurgiu. Mii de oameni au rămas blocaţi de ore bune. Militarii şi jandarmii au încercat să ajungă la ei pe jos pentru a le oferi ajutor şi pentru a le aduce provizii. Vestea rea e că nu scăpăm în această seară de viscol. Codul porocaliu, care ar trebui să expire la ora 18 va fi prelungit. Iar după viscol va veni gerul.


13:00 Primaria Cluj-Napoca a amendat cele două firme care se ocupă cu deszăpezirea străzilor cu câte 2.500 de lei pentru că nu au intervenit corespunzator.

12:55 28 de localităţi din Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi NU au energie electrică, din cauza viscolului. Pentru remedierea avariilor au fost trimise pe teren 90 de echipaje


12:50 Autorităţile bucureştene au interzis traficul pe mai multe artere principale din Capitală. Decizia a fost luată cu scopul de a interveni cu baterii de utilaje pentru eficientizarea actiunii de deszapezire si, de asemenea, pentru a degaja zapada acumulata la marginea carosabilului. Pe parcursul acestei nopţi, operatorii de salubritate vor împrăştia manual substanţe antiderapante pe străzile laterale şi între blocuri.


12:30 Premierul Emil Boc, ministrul Transporturilor Anca Boagiu şi Ministrul Apărării Naţionale au prezentat ultimele informaţii legate de situaţia din ţară.
* 26 drumuri naţionale blocate
* Aeroportul Otopeni este deschis, însă 28 de curse aeriene au fost anulate
* Un singur tren cu probleme, cel spre Constanşaa, care a deraiat. Mai multe curse au fost anulate
* Guvernul a decis sa scoată de la rezervele de stat apa minerală, pâine, conserve şi pături pentru cei care sunt blocaţi sau sunt în adăposturi
*Cazurile medicale, până în acest moment, sunt sub control

12:15 Emil Boc a declarat că 26 de drumuri naţionale sunt blocate, iar 28 de curse aeriene au fost anulate.


12: 08 Premierul Emil Boc va pleca spre Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, kilometrul 18, împreună cu ministrul Transporturilor şi cel al Apărării.


12:05 În 364 de unităţi de învăţământ preuniversitar din 19 judeţe nu se ţin cursuri din cauza vremii, a anunţat, joi, Ministerul Educaţiei.Cele mai multe unităţi care au suspendat cursurile sunt în judeţul Călăraşi, unde toate şcolile sunt închise, în Gorj, Dolj, Buzău, Prahova, Ilfov şi Ialomiţa. Astfel, în judeţul Călăraşi au fost închise toate cele 105 unităţi de învăţământ, în judeţul Gorj cursurile au fost suspendate în 55 de unităţi, în Dolj - 35, în Buzău - 28, în Prahova - 23, în Ilfov şi Ialomiţa - câte 21, în Constanţa - 17, în Argeş - 16, în Dâmboviţa - 14, în Bistriţa Năsăud - nouă, în Galaţi şi Vrancea - câte cinci, în Brăila - patru, în Harghita - două, în Mehedinţi, Vâlcea, Vaslui şi Covasna - câte o unitate.


12:00  Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galati, Cristina Tatulici, a declarat ca în prezent sunt blocate un drum naţional şi 13 drumuri judeţene, respectiv DN 24D Galaţi - Cuca - Bârlad; DJ 242D Băneasa - Suceveni; DJ 242E Băneasa - Roşcani - Oancea; DJ 251B Bălăşeşti - DN 24D ( Bălăbaneşti ); DJ 251 Pechea - Costache Negri; DJ 251C Smulţi - Crăieşti; DJ 251F Drăguşeni - Smulţi; DJ 251G Varlezi - Corni - Macişeni - Valea Marului; DJ 251H Corod - Valea Marului; DJ 252J - Braniştea - Vizuresti - tepu; DJ 253 Umbrareşti - Cudalbi - Băleni - Viile; DJ 254 Iveşti - Călmaţui - Griviţa - Costache Negri; DJ255 Rediu - Cuca; DJ 261A - DN 24D - Scânteieşti.11: 30 Potrivit prefectului judeţului Buzău, Paul Beganu, în noaptea de miercuri spre joi, 525 de persoane au fost evacuate din maşinile rămase blocate pe DN 2 E 85, la Mihăileşti, precum şi pe drumul care leagă Buzău de Râmnicu Sărat, în dreptul localităţii Balta Albă. Cele 525 de persoane, între care 17 copii, cel mai mic avand trei luni, au fost duse, în noaptea de miercuri spre joi, în spaţiile amenajate de autorităţi sau la hanurile de pe marginea drumurilor închise.

1: 20  Codul portocaliu va fi prelungit joi şi după ora 18.00, deoarece condiţiile meteorologice vor continua să fie dificile, a anunţat premierul Emil Boc. Deszăpezirea se va face cu ajutorul tancurilor cu şenile.

11:15 Autobuzele RATB nu mai ajung la Aeroportul Otopeni, fiind întoarse în zona Aeroportului Băneasa, iar mai multe linii de autobuz au fost deviate, însă nu sunt linii blocate în Capitală, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al RATB, Brânduşa Raeceanu. Purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) a spus că pe toate liniile de autobuz, tramvai sau troleibuz se circulă în condiţii de iarnă, fără să existe blocaje.


11:10 Din cauza codului portocaliu de ninsoare sunt afectate reţelele electrice din raza de activitate a societătii Enel Distribuţie Muntenia.- în judetul Ilfov sunt afectate parţial 4 localităţi (Mogoşoaia, Otopeni, Popeşti Leordeni, Glina).
- în judeţul Giurgiu sunt afectate 69 localităţi (Cartojani, Izvoru, Vanatorii Mici, Crevedia, Roata, Dealu, Bolintin Deal, Ogrezeni, Mihai Voda, Gradinari, Bucsani, Vadu Lat, Malu Spart)
- în Bucureşti erau înregistrate 17 deranjamente colective şi peste 1100 de sesizări

11:00BILANŢUL MAI: De miercuri, începând cu ora 5.00, până joi, ora 5.00, în urma căderilor masive de zapadă sau viscol au fost afectate 545 localitati din 21 de judeţe, iar alte 45 de localităţi sunt izolate. 37 de drumuri naţionale şi 80 judeţene au rămas blocate, iar în 480 de localitati a fost afectata alimentarea cu energie electrică.De asemenea, o cale ferata este blocată, iar patru porturi sunt blocate sau închise. Forţele de intervenţie au salvat 1.323 de persoane, 297 de persoane refuzând evacuarea. S-a asigurat adapost pentru 1.335 persoane, din care 23 copii.


10:50 O locomotivă a sărit de pe şine între Săruleşti şi Fundulea. Trenul InterCity 582 Constanţa - Bucureşti Nord, cu trei vagoane, a deraiat joi, la ora 10.30, în zonă de câmp din pricina viscolului puternic.
Un călător rămas blocat în trenul deraiat a declarat pentru Antena 3 că este vorba despre un InterCity cu trei vagoane care efectua o cursă Constanţa - Bucureşti Nord. Acesta a menţionat că, din pricina viscolului puternic, locomotiva a sărit de pe şine şi a rupt firele de înaltă tensiune.


LISTA DRUMURILOR ÎNCHISE:
-A1 Bucureşti – Piteşti;

-A2 Bucureşti – Lehliu;

-DN2(E85) Voluntari – Buzău;

- Buzău – Râmnicu Sărat;

-DN1D Urziceni – Albeşti-Paleologu;

-DN22 Râmnicu Sărat – Brăila;

-DN2C Costeşti – Slobozia;

-DN2M Focşani- Odobeşti;

-DN23B Măicăneşti – Ciorăşti;

-DN2N Bogza – Caiata – Dumbrăveni; se va închide şi tronsonul Dumbrăveni – Dumitreşti – Jitia.

-DN5B Giurgiu – Ghimpaţi;

-DN3 Călăraşi – Bucureşti;

-DN3A Lehliu Gară – Feteşti;

-DN21 Călăraşi – Slobozia;

-DN3B Călăraşi – Feteşti;

-DN31 Călăraşi – Mănăstirea.

-DN3 Bucureşti – Fundulea; se va închide şi către Lehliu;

- DN71 Ulmi – Bâldana

-DN4 Bucureşti – Budeşti;

-DN2A Slobozia – Urziceni;

-DN2B Buzău – Făurei.

S-a închis traficului rutier DN1 Otopeni – Tâncăbeşti şi DN1A Bucureşti – Buftea – Ploieşti în zona Cocani.

În judeţul Giurgiu două autotrenuri au derapat şi au blocat circulaţia pe DN5, în zona Daia;

În judeţul Ilfov există probleme pe Centura Bucureşti;

În judeţul Dâmboviţa s-au produs blocaje pe DN72 Târgovişte – Găeşti şi DN7 Costeştii din Deal – Mătăsaru.

În judeţul Galaţi s-a întrerupt traficul pe DN24D Galaţi – Bârlad.

În judeţul Tulcea un tir a blocat DN22A Ciucurova – Topolog.

Pe DN73 Câmpulung – Braşov a fost restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Comentarii

eu cu cine votez?....hic.... @laura ...MILIARDELE pt. dezapezire sunt deja in conturile firmelor cu acest profil.sa fie oare boc patronul unei asfel de firma? (ca tare mandru eara cu lopata in mana )

27 ianuarie 2012 15:25

rominaluigi ca de obicei Boc vine cu idei noi..si de aceasta data a apelat la ajutorul celor din Armata..e de apreciat..

27 ianuarie 2012 12:55

laura respect pentru boc ca se implica personal in probleba dezapezirii, in loc sa fie apreciat ca ajuta se pare ca pentru cei care comenteaza ar fi preferabil sa nu faca nimic cum de altfel nu fac cei din usl

27 ianuarie 2012 12:05

eu cu cine votez?....hic..... Baaaaa Boc ,dute controleaza soferii inzapeziti,vezi daca au rovignetele platite la zi.(baaaaa consilieri ai lui boc,nu-l lasati la cat e de prost asta mere si ii controleaza)

27 ianuarie 2012 9:17

un fost tanchist. Daca Bocu crede ca tancurile rezolva problema se inseala amarnic deoarece acestea vor distruge soselele si vor sparge asfaltul si paguba va fi mai mare.

27 ianuarie 2012 5:51

tezeu HA, HA, HA, EU SUNT PRESEDINTELE SI AM REZOLVAT SI ZAPADA ! L-AM TRINIS PE BOC CU O LOPATA SA O DEA DEOPARTE.... HAC...

26 ianuarie 2012 22:28

ion nenorocitu asta in loc sa stea la pupitru si sa comande: frezele americane pe A1,frezele nemtesti pe A2, celelalte freze si tunuri de zapada pe .... el se duce si da la lopata cu soldatii....! asta conduce Romania ca la lopata....vai de mama noastra ... daca n-a plecat si ea din tara !

26 ianuarie 2012 22:27

steluta un cretin care plateste 25 de milione pt dezapezire si se duce si da la lopata zapada ca ultimul salahot ! pai pt ce mata de pdlist ai platit atatia bani ca sa dai tu la lopata zapada sau ati furat banii si de aia nu iese firmele la dezapazit! trebuie sa scoti soldatii si se duce si cretinul care trebuia sa ne conduca sa dea la lopata! pai daca atata stie sa ne asteptam ca, cretinu si cu betivu sa ne scoata din criza, pe care iei si-o asuma , dealtfel! BAI natiune, nu VEZI DRACU, ca ne conduc niste ratati.....

26 ianuarie 2012 22:22

Culmea tupeului USL-ist Tara este la ananghie din cauza zapezii, Victor Ponta cere de la "caldurica" in mod obsesiv alegeri anticipate. In timp ce milioane de romani suporta consecintele unor conditii meteorologice extrem de nefavorabile, iar autoritatile fac eforturi foarte mari pentru a rezolva sutele de cazuri de inzapeziri sau de a salva vieti omenesti, Victor Ponta nu s-a putut abtine nici azi, cand principala problema este viscolul, sa nu ceara obsedant alegeri anticipate, respectiv demisia parlamentarilor.

26 ianuarie 2012 21:27

vova Zapada asta a demonstrat ca d-l Boc are viitor. Da f.f.frumos zapada cu lopata sub protectia a 100 soldati care aplaudau si in fata celor 3 televiziuni portocalii. Vara va da cu coasa si deci acest porc va avea activitate tot anul .

26 ianuarie 2012 20:40

sunt speciali... Pt ca 99% din armata sunt niste betivi ordinari si tin la zapada; alcoolul din cap nu_ngheata. Cat despre magistrati las ca ei stau la caldurica si din condei maresc sau micsoreaza pensiile. La comanda politica.

26 ianuarie 2012 16:34

ion De ce apelati manca-v-as acu' la Armata, ieri au venit din aplicatie, alaltaieri de la trageri si pe urma ii dati pe asistenta sociala si-i scuipati pe la televizor ba ca nu sunt mai speciali decat magistratii, ba ca nu merita pensii militare...ete ca sunt speciali; daca nu, sa intre judecatorii prin nameti cu lopeti speciale. Hai Armata!

26 ianuarie 2012 16:07

cei ce stim Si prostu de Boc sa cumpere utilaje din fondul de rezerva al preierului nu sa-l dea la borfasiiP.D.L.

26 ianuarie 2012 15:10

nicolae iorga Boc cel mic si Marinelul trezit din mahmureala au realizat ca situatia s-a degradat iremediabil, numai cativa cretinei portocalii nu inteleg nimic si scriu tot felul de ineptii.

26 ianuarie 2012 14:47

Bebe Baloteanu Cei care nu au loc de basescu/boc, sa-i pupe in fund cand acestia vor avea capul in soba. Greu la deal cu cei fara minte care sunt ca papagalii/maimute si se iau dupa altii imitandu-i cu ce vorbesc si fac.

26 ianuarie 2012 14:30

Valentin Colibaseanu Sunt sigur ca gugustiucii din opozitie cer schimabarea insemnelor de cod porocaliu, crezand ca si aceste necazuri cu troienirile apar d ela basescu/boc. Dusi cu pliuta ce mai ca parca au mancatara gaini zapacite si nu mai au control la ceea ce zic. De unde zambatul d eponta vorbeste in numele romanilor, sau 10.000 de demonstranti pe care si-i revendica ar fi = cu 20 milioane d eromani. Slabi sub orice critica ne-avenitilor. Aveti o placa pe care o puneti toata ziua cu jos basescu, semn ca creierul vostru, al tau ponta si al celui care coabiteaza cu tine, paduchiosul de antonescu, ar lucra numai cu o jumate d enorma.

26 ianuarie 2012 14:21

aaaa Academia Catavencu@ mai bine te kkkk ma-ta la un gard..poate atunci erai de folos la ceva,te manca vre-o cioara,gaina...dar acum ca te-ai facut mare prost,nu te mai mananca nici cainii.

26 ianuarie 2012 13:15

radu Piticul boc..cea facut inainte,a facut si astazi..adica.. minte de ingheata apele...Unde mama dracului a gestionat el iarna???..si mai spune ca a intervenit promt..dar de ce au stat oamenii in frig cu copii toata noaptea pe unele trasee???au ajuns, abia dimineata la ei..si nu mai spun ca ninge de ieri dimineata.

26 ianuarie 2012 13:08

alice aseara, premierul a aparut neras pe ecrane sa ne anunte ca va face noapte alba pt a salva tara de viscol; dimineata, sute de oameni erau blocati de f multe ore in nameti; daca astia nici macar zapada nu o pot curata, ne mai miram ca tara e la pamant ? abia azi la pranz au chemat armata in ajutor; i-ati votat, bine !

26 ianuarie 2012 13:05

Academia Catavencu. Crin Antonescu: Vremea urâtă din țară este, de fapt, o diversiune a lui Traian Băsescu! Duminică, la ora 14:00, după ce s-a trezit, președintele PNL, Crin Antonescu, a susținut o conferință de presă pe problema vremii urâte din țară. Cu ochii mijiți, și căscând pe alocuri, liderul USL a ținut să sublinieze faptul că ninsorile din țară fac parte din planul lui Traian Băsescu.

26 ianuarie 2012 12:25

europeanu Tara de rahat.Autoritatile dau sfaturi si inchid drumuri.Huo !!! La munca putorilor !!! V-a luat iarna prin surprindere sau lasa ca vine primavara.

26 ianuarie 2012 11:22

no mercy subcriu la cele cerute de @omul alb:Kiorul sa trimita jegurile alea de jandarmi si pe securistii imputiti de la SRI sa curete drumurile,ca s-asa toti stau degeaba pe banii nostri!!!!si poti sa te duci si tu cu piticania ta tembela,'tu-ti cristelnita ma-tii de chior betiv si imputit ce esti cu tot neamul tau de tatar

26 ianuarie 2012 10:21

omul alb Diktatorule,scoate-ti buldocii de jandarmi sa salveze lumea nu sa ii amut pe oameni!

26 ianuarie 2012 8:36

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.