Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Iranul a denunţat miercuri atacul comis la sediul săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi, apreciind că "orice act terorist contra (unor persoane) nevinovate este străin gândirii şi învăţăturilor islamului".

Aceste acte sunt rezultatul "unui val de radicalism şi unei violenţe fizice şi mentale fără precedent" care "s-au răspândit în lume în aceşti ultimi zece ani", a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei iraniene, Marzieh Afkham.

Ea a mai subliniat că aceste acte sunt provocate totodată "de politicile eronate şi dublul standard adoptat faţă de violenţă şi extremism".

Iranul denunţă frecvent maniera în care presa occidentală acoperă violenţele comise împotriva palestinienilor de către Israel, ţară pe care Teheranul nu o recunoaşte. De asemenea, Republica Islamică, aliată a regimului sirian al lui Bashar al-Assad, acuză unele ţări arabe şi occidentale că sprijină financiar şi militar opoziţia armată din Siria, formată, potrivit Teheranului, din "terorişti".


Comentarii

PRECIZARE: Ne asteptam asadar, dragi cititori, la o vie dezbatere (in spirit polemic aristotelian, n.n.) intre ME Iranian si cei doi atentatori (de la care ne asteptam sa sustina un punct de vedere oarecum diferit, n.n.)... Cu respect, Felix & A3

8 ianuarie 2015 7:51

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.