Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Horia Tecău şi Robert Lindstedt s-au calificat ieri în semifinalele turneului de dublu de la Australian Open, după ce au câştigat cu 6-4, 6-4 în faţa americanilor Scott Lipsky şi Rajeev Ram. Pentru un loc în finală dublul româno-suedez îi va înfrunta pe favoriţii unu, Mike şi Bob Bryan.

La a doua prezenţă în aceeaşi formulă la Melbourne, Tecău şi Lindstedt cuceresc şi Australia. Luni, cei doi reuşeau performanţa de a atinge cel puţin sferturile de finală în toate cele patru turnee de Grand Slam, pe parcursul unui an de zile. Un parcurs care a avut darul de a "suda" perechea şi a rezista cu brio în faţa unui dublu de americani, Lipsky / Ram, care impresionase până în sferturi la Australian Open. Serviciul a fost arma de bază pentru Tecău şi Lindstedt, pe care şi l-au fructificat la fiecare ocazie, chiar dacă adversarii au avut şi trei şanse de break pe parcursul jocului. În schimb, "binomul" româno-suedez a avut câte o sclipire în fiecare set, suficient pentru a-şi apropia victoria. Diferenţa din final a fost făcută de două break-uri, jocul fiind ajudecat destul de rapid, după un efort de o oră şi 16 minute.

Tecău revine în Top 10

Pentru calificarea în semifinale, Tecău şi Lindstedt vor intra în posesia a 720 de puncte şi 113.000 de dolari (în total, 973.000 de dolari). Clasat pe locul 13 în ierarhia de dublu înaintea turneului de la Antipozi, românul şi-a asigurat deja revenirea în topul celor mai buni zece jucători ai lumii, până pe poziţia a 9-a, una care îi asigură şi calificarea directă la JO de la Londra. Situaţia din ATP poate fi însă şi mai mult îmbunătăţită dacă Tecău va juca şi finala la Australian Open. Ar fi a treia din carieră, după alte două finale jucate la Wimbledon. În penultimul act, el şi partenerul său îi vor întâlni pe fraţii Mike şi Bob Bryan, în faţa cărora nu au câştigat încă niciodată.
Integral pe ProSportComentarii

007 Mili-milion, mili-milion! Reta-retardat, rata-ratardat!

25 ianuarie 2012 13:10

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.