Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Acţiunile companiei ce operează platforma de socializare Facebook au atins un nivel record, de 81,45 de dolari pe unitate la închiderea şedinţei de tranzacţionare de luni pe bursa din New York, la finalul unui an în care veniturile din publicitatea pe platformele mobile a crescut semnificativ, relatează Bloomberg. Titlurile Facebook au urcat cu 2% luni, valoarea de piaţă a companiei situându-se la 227,8 miliarde de dolari. În urma creşterii consemnate luni, avansul acţiunilor la nivelul anului a ajuns la 49%.

În luna septembrie, la mai puţin de doi ani şi jumătate de la listarea pe bursă din mai 2012, capitalizarea de piaţă a Facebook a ajuns la 200,9 miliarde de dolari, adică jumătate din valoarea competitorului Google din prezent, 400,4 miliarde de dolari.

Urcarea acţiunilor Facebook se datorează creşterii platformelor mobile, divizie care generează cea mai mare parte a veniturilor companiei, în condiţiile în care, la listarea pe bursă, această afacere aducea venituri nesemnificative.

De asemenea, la avansul titlurilor a contribuit şi achiziţia serviciului Instagram în 2012, pentru un miliard de dolari, a cărui valoare de piaţă este estimată în prezent la 35 de miliarde de dolari. Facebook a extins publicitatea online şi pe Instagram, pentru a valorifica publicul tot mai mare al serviciului foto. De altfel, în luna decembrie, numărul de utilizatori activi lunar a urcat la 300 de milioane, depăşind Twitter.

Analiştii estimează că vânzările vor creşte cu 46% în ultimul trimestru din acest an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 3,78 de miliarde de dolari. În trimestrul al treilea fiscal, publicitatea pe platformele mobile a generat 66% din veniturile Facebook.

Facebook va consemna, la finalul acestui an, o cotă de 8% pe piaţa de publicitate la nivel global, estimată la 140,7 miliarde de dolari, în creştere de la 5,8% anul trecut, potrivit firmei de cercetare EMarketer.

Integral pe România LiberăComentarii

PRECIZARE-2: Atragem atentia cititorilor nostri ca valoarea reala a actiunilor "retzelei" Moace-de-Bookci se ridica la maximum 0,0012 centi / bucata, MEGA-lovitura bursiera care se contureaza amintind PERFECT de bula *.com de acum 15 ani! Cu respect, Redactia RL

23 decembrie 2014 14:43

PRECIZARE: informam pe cititorii nostri ca TOATE "creșterile-record" ex-nihilo sunt, de fapt, pure actiuni speculative, care prevestesc prabusirea valorii actiunilor în cauza... Cu respect, Redactia RL

23 decembrie 2014 14:39

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.