Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Noul Cabinet condus de Victor Ponta a primit, luni seară, votul de încredere al Parlamentului. Guvernul Ponta IV a fost votat în Parlament cu 377 de voturi „pentru” şi 134 „împotrivă”.

"Este practic un nou vot de încredere", a declarat premierul Ponta, după anunţarea rezultatului votului din Parlament. "Toate măsurile pe care le-am propus azi Parlamentului le vom aplica, dar în primul rând va fi o schimbare de atitudine", a adăugat primul ministru.

Premierul a mai precizat că este momentul să "avem cu adevărat dialog, respect".

UPDATE - Premierul Victor Ponta a cerut parlamentarilor, la începutul discursului susţinut la şedinţa de acordare a votului pentru noul guvern, în plenul Parlamentului, să caute soluţii de îmbunătăţire a relaţiilor de colaborare dintre Parlament şi Guvern, inclusiv prin modificarea regulamentelor.

Ponta doreşte ca membrii Executivului să poată avea o prezenţă mai mare la lucrările Legislativului.

UPDATE - Şedinţa de plen a celor două Camere ale Parlamentului pentru învestirea noului cabinet condus de Victor Ponta, în urma ieşirii UDMR de la guvernare, a început cu o întârziere de o oră. Premierul va prezenta noua structură guvernamentală.

Miniştrii Guvernului Ponta IV au fost audiaţi astăzi în comisiile parlamentare, aceştia primind, cei mai mulţi dintre ei, avizul pentru a obţine portofoliile la care au fost nominalizaţi.

A existat însă o situaţie incertă în cazul Ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Adrian Anghel, care a declarat, la ieşirea din comisie, că a primit 12 voturi pentru şi 8 împotrivă. Potrivit unor membri ai comisiei, acesta ar fi trebuit să obţină jumătate plus unu din voturi, adică 13 voturi.

Ulterior, premierul Victor Ponta l-a nominalizat pe deputatul PSD Angel Tîlvãr pentru funcţia de ministru al Românilor de Pretutindeni, în locul lui Adrian Anghel.

La ora 18.00, premierul Victor Ponta vine în faţa plenului reunit pentru a cere votul de susţinere.

Guvernul Ponta IV are următoarea componenţă:

- Liviu Dragnea - Dezvoltare regională

- Gabriel Oprea - Interne

- Daniel Constantin - Agricultură

- Rovana Plumb - Muncă

- Nicolae Bănicioiu - Sănătate

- Mihai Tudose - Economie)

- Darius Vâlcov - Finanţe

- Robert Cazanciuc - Justiţie

Eugen Teodorovici - Fonduri europene

- Ioan Rus - Transporturi)

- Ionuţ Vulpescu - Cultură

- Bogdan Aurescu - Externe

- Mircea Duşa - Apărare

- Gabriela Szabo - Sport şi Tineret

- Sorin Grindeanu - Comunicaţii
- Angel Tîlvăr - Diaspora

- Eugen Nicolicea - Relaţia cu Parlamentul

- Sorin Cîmpeanu -- Educaţie

- Andrei Gerea - Energie şi IMM

- Graţiela Gavrilescu - Mediu

- Liviu Pop - Dialog Social

Potrivit Regulamentului Camerelor, Guvernul este învestit cu votul majorităţii parlamentarilor. Votul este secret, cu bile.


Comentarii

basist anti-socialist "Este practic un nou vot de încredere", a declarat premierul Ponta, Increderea intre tilhari! Cum sa nu isi asrate increderea, votind, penalii fata de "alesii" dintre ei? Si cappi dei tutti cappi sunt "votati" de pairii lor. DACA ati fi facut alegeri anticipate, in acest m,oment, vedeatid e cita "incredere" va mai bucurati din partea romanilor!

16 decembrie 2014 9:55

Calin ghe Pai e normal ca a facut in asa fel ca sa aibe majoritatea in parlament cu hoti si mafioti,,,dar vei pica ,,jilava va fii a ta..si a lui Dragnea.

15 decembrie 2014 23:09

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.