Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele ales pe 16 noiembrie, Klaus Iohannis, este astăzi la Chişinău, prima sa ieşire externă înainte de a-şi fi preluat mandatul având loc cu două zile înaintea alegerilor parlamentare din Republica Moldova.

Vizita la Chişinău a lui Iohannis, încă neînvestit oficial, are loc mai mult ca un semnal politic în contextul în care în Republica Moldova sunt programate duminică alegerile generale care vor decide configuraţia viitorului Parlament, a următorului Guvern şi, în 2016, inclusiv numele preşedintelui ţării. Cum, potrivit sondajelor, niciunul dintre cele 21 de partide care apar pe buletinul de vot nu va avea majoritate, esenţială după alegerile de duminică va fi componenţa coaliţiei de guvernare. Există trei scenarii posibile în acest moment, unele mai puţin dezirabile pentru viitorul european al Moldovei decât altele. Detalii, AICI.

"Nu există o altă ţară decât Republica Moldova care este atât de importantă pentru noi românii, pentru România, pentru relaţiile externe ale României. România va sprijini ca şi până acum aderarea, prin susţinerea permanentă a Repunlicii Moldova. Aderarea Republicii Moldova la UE este un proiect naţional al României şi îmi doresc foarte mult ca acest lucru să se întâmple în mandatul meu de preşedinte al României", şi-a justificat Iohannis prezenţa la Chişinău într-un moment-cheie.Integral pe GândulComentarii

gh calin araboiu Baga tare, neamtuleeeeee!

28 noiembrie 2014 18:55

Bruno @sori - si tu ce ai fi declarat ca presedinte al RO? In viziunea ta proprie, care crezi tu ca ar fi fost un limbaj si o afirmatie diplomatica clara si la obiect ?

28 noiembrie 2014 13:15

sori Vorbe aruncate aiurea ,care dovedesc o lipsa crasa de diplomatie.De unde nu-i nici Dumnezeu nu cere.Este total depasit,"fuireru".

28 noiembrie 2014 12:48

PRECIZARE: De fapt, dupa cum se stie, aderarea Republicii Moldova la UE este un proiect "naţional" al EURO-hahalerelor comunitarist-internationaliste de la Berlin & Bruxelles (proiectul naţional al României fiind aderarea pseudo-"republicii" Moldova la... România, n.n.), dar cumva era de asteptat ca europatul Iohannis sa o dea cu EURO-mucii în fasole, nu? Cu respect, Redactia G.

28 noiembrie 2014 12:43

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.