Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

”Un guvern care nu a urmărit decât un singur scop, să blocheze cât mai mulţi români din diasporă să-şi poată exercita dreptul de vot. Demisia domnului Ponta este mult mai puţin, scapă mult mai uşor. Articolul 57, din legea alegerilor prezidenţiale, spune clar, împiedicarea dreptului de vot se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la trei ani. Sunt convins că dacă v-ar fi întrebat Victor Ponta după 2 noiembrie dacă să se înfiinţeze noi secţii de votare, aţi fi fost de acord. Nu v-a întrebat nimeni.Domnule Ponta, daţi-vă demisia din funcţia de prim-ministru, este singurul gest prin care puteţi ieşi cât de cât onorabil. Sunteţi o pată pe obrazul României, ne-aţi făcut de râs în faţa Europei. Plecaţi!”.

”Victor Ponta nu a înţeles nimic din ce s-a întâmplat în 2 şi 16 noiembrie. Am crezut că mai păstrează o fărâmă de bun simţ, de decenţă, de onoare şi că deşi, în calitate de prim-ministru, e obligat să participe la această dezbatere, că va găsi unica soluţie morală pentru a nu aprticipa la această dezbatere: demisia din funcţia de prim-ministru. Diaspora românească este parte a naţiunii române, cetăţenii români din diaspora au toate drepturile pe care le au şi ceilalţi români. Ei trebuie trataţi cu aceeaşi unitate de măsură. Iar ceea ce s-a întâmplat a fost cea mai cruntă umilinţă la care puteau fi supuşi cetăţenii români care nu au făcut altceva decât să încerce să-şi exercite un drept la vot. Cine este de vină? Guvernul. Nu este suficient să plătească doi acari păuni, doi miniştri de Externe care au preferat să-şi dea demisia, deciziile pe care le-au luat şi au împiedicat dreptul la vot au fost în calitate de membri ai Guvernului condus de Victor Ponta”.