Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Europarlamentarul Monica Macovei a cerut, duminică, Biroului Electoral Central să prelungească programul de votare la secțiile din străinătate, informează Agerpres.

"În urma sesizărilor pe care le-am primit din partea alegătorilor cetățeni români din diferite orașe din străinătate care stau la cozi imense la secțiile de votare pentru a-și exercita un drept fundamental, vă solicit să prelungiți orarul tuturor secțiilor de vot din străinătate pentru situația în care la ora 21,00 mai sunt oameni care nu au votat. Ținând cont că, din informațiile primite, sunt cetățeni români care stau deja la coadă de peste 7-8 ore și nu au putut încă să voteze este de așteptat ca la ora 21,00 în fața locurilor unde sunt amenajate secții de votare să rămână mii de oameni la coadă", se arată în comunicatul transmis duminică de Macovei Biroului Electoral pentru secțiile de votare din străinătate.

Potrivit sursei citate, cetățenii români aflați la coadă la secțiile de votare din străinătate nu au nicio vină pentru că procesul electoral a fost prost organizat, iar acest lucru nu trebuie să le anuleze un drept fundamental.

Monica Macovei a făcut un demers similar vineri, solicitând inclusiv Guvernului să adopte o ordonanță de urgență în acest sens pentru a elimina posibilitatea ca birourile electorale să refuze prelungirea programului de votare.

Integral pe România LiberăComentarii

Emil din Dublin Am sosit la ora 7.30 la ambasada din Dublin, singura sectie de votare pentru romanii de aici, chiar daca sintem peste 35,000. Dupa 6 ore stind la coada am votat ,normal cu Johannis, ca aproape toti cei din coada.Se scanda "Vrem sa votam","Jos ponta", "Hotii,hotii ".Cand am iesit, coada era cam de vreo 400-500 de metri(1000-1500 de persoane), exceptind pe cei care au mai venit si au realizat ca nu au nici o sansa de a vota. Realizez ca ponta va cistiga, dar trebuie anulate alegerile pentru ca au interzis romanilor din strainatate sa voteze.

16 noiembrie 2014 17:00

@7.4M de ciumpalaci cretini Jigodia de Mitoman ne anuta ca "sd-au luat toate masurile". Grajdanul Batrin si Nesimtit, Melescanu, e prin strainataturi ca sa-i minta pe romani. TOTI am spus ca nu se va schimba nimic, ca va fi chiar mai rau. CINE plateste, futu-va-n gura de comunisti imputiti? Am ajuns mai rau ca cei din Burkina Fasso - singura deosebire e ca noi nu suntem la fel de... NEGRI! Risul Europei, bai cretinilor! Voi cu MItomanul vostru plagiator.

16 noiembrie 2014 16:32

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.