Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Europarlamentarul Monica Macovei a cerut, duminică, Biroului Electoral Central să prelungească programul de votare la secțiile din străinătate, informează Agerpres.

"În urma sesizărilor pe care le-am primit din partea alegătorilor cetățeni români din diferite orașe din străinătate care stau la cozi imense la secțiile de votare pentru a-și exercita un drept fundamental, vă solicit să prelungiți orarul tuturor secțiilor de vot din străinătate pentru situația în care la ora 21,00 mai sunt oameni care nu au votat. Ținând cont că, din informațiile primite, sunt cetățeni români care stau deja la coadă de peste 7-8 ore și nu au putut încă să voteze este de așteptat ca la ora 21,00 în fața locurilor unde sunt amenajate secții de votare să rămână mii de oameni la coadă", se arată în comunicatul transmis duminică de Macovei Biroului Electoral pentru secțiile de votare din străinătate.

Potrivit sursei citate, cetățenii români aflați la coadă la secțiile de votare din străinătate nu au nicio vină pentru că procesul electoral a fost prost organizat, iar acest lucru nu trebuie să le anuleze un drept fundamental.

Monica Macovei a făcut un demers similar vineri, solicitând inclusiv Guvernului să adopte o ordonanță de urgență în acest sens pentru a elimina posibilitatea ca birourile electorale să refuze prelungirea programului de votare.

Integral pe România Liberă