Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O grevă generală de 48 de ore a început miercuri dimineaţa în Grecia, serviciile de transport, inclusiv aerian, urmând să fie oprite în timpul protestelor, la care participă cea mai mare parte a serviciilor publice, companiile private şi magazinele, relatează BBC News Online.Greva are loc în timp ce Parlamentul se pregăteşte să voteze ultima serie de măsuri de austeritate, care include creşterea taxelor, tăierea salariilor şi concedieri. Autorităţile fac eforturi să reducă un deficit guvernamental uriaş, în contextul temerii faţă de o intrare în incapacitate de plată a ţării şi producerii unei crize în zona euro. Uniunea Europeană (UE) şi Fondul Monetar Internaţiuonal (FMI), principalii creditori ai Greciei, au cerut măsuri de austeritate dure, în schimbul acordării unor împrumutruri.

Ritmul protestelor s-a amplificat în ultimele săptămâni, fiecare sector al economiei fiind afectat de greve. Gunoiul nu a mai fost colectat, iar sediile unor autorităţi, inclusiv ministere, au fost ocupate de angajaţi.
Integral pe MediafaxComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.