Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O idee nedreaptă şi periculoasă a început să se propage pe reţelele de socializare şi pe site-urile de ştiri, după alegerile de duminică, în special dinspre votanţii Monicăi Macovei, şi anume aceea că în turul al doilea nu avem ce vota pentru că, în esenţă, Victor Ponta şi Klaus Iohannis sunt cam la fel sau, cel puţin, fac parte din acelaşi sistem politic nociv. Acest tip de raţionament poate fi comparat cu resemnarea omului ameninţat de un tsunami, care refuză să fugă din calea valului ucigaş gândindu-se că, la un moment dat, oricum va muri din cauza încălzirii globale.

„În 2009 s-a furat în dispora, acuma vedeţi, la Paris, dacă nu se fraudează se face coadă”...”coada e formată din oameni aduşi cu autobuzele”...”au blocat secţia şi v-au trimis poze”. Poate nu aţi fost atenţi, dar aceste declaraţii au fost făcute duminică seara, la un post de propagandă, chiar de premierul României. Când mulţi români se revoltau de faptul că mii de conaţionali din străinătate nu au fost lăsaţi să voteze, şeful guvernului, în loc să-şi ceară scuze pentru proasta organizare a votului din diasporă, spunea o minciună menită să acopere adevărata problemă.

Nu ar fi prima dată când Victor Ponta falsifică realitatea. Ca şi în cazul împiedicării procesului de votare din străinătate, Ponta a apelat tot timpul la diversiuni care să-l scoată curat din cele mai urât mirositoare afaceri. În „marţea neagră” liderul PSD s-a ascuns la o înmormântare, în timp ce oamenii săi din Parlament voiau să transforme Codul Penal în Codul Bunelor Maniere. Şi ar fi reuşit, dacă nu se sesiza presa şi nu ar fi intervenit ambasadele occidentale. Ponta s-a extras şi din scandalul privind legea amnistiei şi graţierii, discutată de omul de încredere, Dan Şova, cu „patriarhul” PSD, Viorel Hrebenciuc, şi din dosarul de trafic de influenţă al baronului de Mehedinţi, Adrian Duicu, spunând că ziariştii au minţit şi, în general, din orice situaţie care ar fi putut să-i afecteze imaginea. Iar pentru tot ce s-a întâmplat rău în această ţară, chiar şi în timpul mandului său de premier, Victor Ponta l-a găsit vinovat pe Traian Băsescu. Sau pe cine i-a venit la îndemână, aşa cum acum văd că se răţoieşte, din nou, la liderii PPE pentru că au îndrăznit să critice modul de organizare a alegerilor în străinătate.

Personajul politic Ponta nu ar fi putut prolifera însă în aceşti ani dacă nu ar fi existat un odios aparat de propagandă, care a avut grijă să spele toată mizeria lăsată în urmă de liderul PSD şi să-i pună în scenă diversiunile.

Iar ceea ce era mai grav s-a întâmplat: s-a creat o realitate paralelă, în care trăiesc acum milioane de români şi care au ajuns să gândească, să-şi dorească lucruri şi să caute vinovaţii, exact aşa cum le indică Victor Ponta şi oamenii din jurul său. În această realitate paralelă, condamnările de politicieni sau anchetele penale ale DNA, care scot la iveală furturi de sute de milioane de euro din banii publici, nu se ridică la nivelul de interes pe care-l suscită cele câteva pensii, alocaţii sau indemnizaţii majorate de Guvernul Ponta. Pentru oamenii care trăiesc după regulile lui Ponta, dezvăluirile probate în legătură cu ipocrizia, minciuna şi hoţia acestei puteri sunt infinit mai puţin importante decât emisiunile din fiecare seară, de la Antena 3 sau România TV, care tratează subiecte inventate, cum ar fi bolile psihice ale lui Băsescu sau vilele de sute de mii de euro aflate în proprietatea părinţilor lui Klaus Iohannis. În realitatea paralelă creată de Ponta şi monstruosul său aparat de propagandă, minciunile sunt adevăruri incontestabile, iar adevărurile evidente au devenit „manipulări băsiste”.

Este de ajuns să privim în fiecare seară la Antena 3 şi la România TV pentru a ne imagina cum va arăta România dacă Victor Ponta ajunge preşedinte. Manipularea şi minciuna vor fi înzecite după ce liderul PSD va pune mâna pe toată puterea din această ţară. În timp ce ne uităm la televizor am mai putea să ne facem o socoteală simplă, ca să vedem ce am avut de câştigat în ultimii doi ani. Şi ce am avut de pierdut. Trăim mai bine, avem perspective mai bune, merge ţara asta pe un drum ireversibil către domnia legii şi prosperitate? Dar de unde, pericolul e mai mare ca oricând. Pentru toţi cei care refuză să trăiască în realitatea mincinoasă creată de Victor Ponta, acesta ar fi un exerciţiu de bun-simţ, înainte de a se grăbi să pună semnul egal între candidatul PSD la alegerile prezidenţiale şi cel al ACL. Poate ar trebui să vedem dacă există totuşi vreo dovadă că Iohannis ne poate nenoroci viitorul, aşa cum o poate face Ponta. Iar dacă nu avem această dovadă, nu ar fi mai bine să ne adăpostim acum din faţa tsunami-ul care vine peste România? La ce ne folosesc îndoielile când Răul este chiar în faţa noastră?

Integral pe România LiberăComentarii

mircea sunt cretin scuz-a-ti-ma

5 noiembrie 2014 20:35

UNFORGIVEN Fac spectacole, prosteşte Bani publici aruncă-n vînt Kim Ir Sen se răsuceşte De oftică, în mormînt. Într-o ţară ruinată Asta mai lipsea: dezmăţ Propagandă deşănţată Iar pielea vacii e-n băţ. Ne conduce iar Mafia O boarfă şi-un eunuc. Ăştia fac din România Cel mai ieftin balamuc. Un spectacol de 5 stele? Mai degrabă de 5 cruci! Sifilitici cu sechele Care au în cap doar muci. Flamuri roşii precum focul Care arde-n iad gudron Unde este dobitocul Ce l-a uns pe avorton? Mister Pîrţ şi Curva Popii Prind curaj, confiscă tot Strîns uniţi cu interlopii Sînge proaspăt au pe bot. Lumea, însă, se cruceşte: În acea bandă de hoţi Nimeni, chiar, nu mai gîndeşte? Ori au căpiat cu toţi! Nu văd că-s în pielea goală Noile caricaturi? Abia ce-am scăpat de-o boală Şi-avem alte murături. Nimeni nu le-a pus oglinda Să îşi vadă, cîteodat’ Cum priveşte porcul – ghinda Faţa ca un cur pictat? El mongol, ea bulbucată El plagiator şi hoţ Ea – un sex cît o găleată Şi el – un rahat cu moţ. Ăsta este viitorul Promis de aceşti ciumaţi? Au exasperat poporul Care i-ar vrea spînzuraţi. Fraţilor, intraţi în casă Şi-i ascundeţi pe copii O pereche sulfuroasă După voturi va veni. Două paţachine triste Imitînd pe Ceauşeşti Băgaţi nasul în batiste Ca să nu luaţi boli lumeşti. Nu credeam că impostura Naşte monştri-aşa pitici Un refren le umple gura: ,,Mîndri că sîntem calici!” CORNELIU VADIM TUDOR Pamflet scris în noaptea de 20 spre 21 septembrie 2014 (sîmbătă spre duminică)

5 noiembrie 2014 19:19

părere Nici nu dorim ca Iohannis să fie ca Ponta . Realizările lui Ponta : lingușirea lui Năstase, lucrare de doctorat copiată, minciuni electorale , emisiuni TV pline de gogoși gen 1 milion de locuri de muncă ( nici el nu o crede...), marioneta baronilor gen Duicu sau Hrebenciuc !

5 noiembrie 2014 15:15

Sa fim corecti !!! Ambii sunt niste marionete, ambii au grupuri de interese in spate, dar Iohanis este PAPUSA GOMFLABILE a INTERLOPILOR din PDL!!! Basescu incearca o "aterizare la sol"= iesire din functia prezidentiala pe mai multe cai ...doar, doar o iesi macar o varianta. Din trei variante (Macovei, Udrea si Iohanis) a ramas IOHANIS. Crede acest BETIV ORDINAR ca poate sa PROSTEASCA PE TOATA LUMEA?! In concluzie ...stiu ca V.Ponta este dirijat din spate, dar ceea ce a facut acest BETIV ORDINAR INTRECE ORICE MASURA. Sa vii tu si sa bagi mana in BUZUNARELE ROMANILOR= sa tai salarii , sa tai pensii, sa tai din INDEMNIZATIA DE CRESTERE A COPILULUI................ESTE MULT PREA MULT. LA PUSCARIE CU BASESCU SI TOTI AGHIOTANTII LUI !!!!!

5 noiembrie 2014 14:48

mircea Joyanus Kalus(rezultatul incrucisarii dintre un bou si un cal)mincinos,hot si fricos.Zicea ca est sustinut de MERKEL,ei si tot mare ca plopu si prost ca gardu ramane,cum l-a furat si decapitat pe Cacarau.Un malai mare iscusit la furat la fel ca Vanghelie,asta nu are deeplome ci e dupa drum

5 noiembrie 2014 14:20

@Ion Pop Dupa dictatura bashita a jafului si a politiei politice, a mitocaniei de limbaj si comportament, a clanurilor interlope din neamurile basiste, a gafelor politice, a slugarniciei fata de marile puteri doar pentru a scapa de puscarie, a nemerniciei, a betiei, a delirului si paranoiei generate de subjugarea institutiilor statului si a sfidarii bunului simt, a tuturor valorilor morale, culturale ale Romaniei A tot ceea ce trebuie sa fie o Romanie normala! Dezbinare, ura, jaf=basescu si sleahta lui!

5 noiembrie 2014 11:35

Profilul Albanezului Ponta care vrea sa conduca aceasta Tara fara de noroc.... Plagiator sub indrumarea Hotului Nastase, Mincinos, Aparator al Penalilor, Demagog, Pucist, Stangist, Sustinut de structurile vechi ale securitatii ceausisto-iliesciene in frunte cu Turnatorul Felix, Caracter Urat, Agent secret. Este un personaj COMPLET COMPROMIS in LUMEA DEMOCRATICA. Este vazut bine numai de Saraci, Asistati Social, Escroci, Penali, Baroni, Bugetofagi. Acesta este profilul Albanezului Ponta care vrea sa conduca aceasta Tara fara de noroc.

5 noiembrie 2014 9:02

cetatean @Euro Paulus:cum se zice porcule, in limba ta materna?

5 noiembrie 2014 8:45

Hari Ponta e condus de baronii rosii penali . Asta a declarat-o socrul lui , Ilie Sarbu . Acum s-a inhaitat cu Dan Diaconescu , Melescanu si Vadim Tudor , trei personaje dubioase . La primul i-a promis ca-i redeschide OTV-ul la al doilea ca-l face consilier prezidential si la Vadim ca-l face vicepremier . Oare pe Voiculescu ce-l va face Ponta dupa ce-l va gratia ?

5 noiembrie 2014 8:18

gica,contra Aceiasi Marie cu alta palarie !

5 noiembrie 2014 7:55

acid Alt ziarist tampit!!

5 noiembrie 2014 6:32

Lute Nu bem la fel ,nu suntem mitocani la fel ,nu frecam nuta la fel .....

5 noiembrie 2014 5:30

euro-Paulus: Eu, eu stiu de ce "Iohannis nu-i ca Ponta"!!! Iohannis nu-i ca Ponta, findca: NU ne bashim la fel, NU ne kakam la fel", NU putzim la Fel, nu grohaim la fel! Nu-i asa ca asa e?

4 noiembrie 2014 21:56

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.