Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Duminica viitoare votăm la alegerile prezidenţiale şi fiecare candidat îşi comandă ultimele sondaje de opinie înaintea primului tur al scrutinului. Interesant este că rezultatele sunt diferite pentru fiecare centru de cercetăre în parte. Însă un sondaj intern al liberalilor dă un scor surprinzător pentru duelul Ponta-Iohannis în turul al doilea.

Lupta pentru şefia statului în acest an se dă între Victor Ponta (PSD- UNPR- PC), Klaus Iohannis (ACL), Călin Popescu Tăriceanu (independent), Elena Udrea (PMP) şi Monica Macovei (independentă), cei mai importanţi candidaţi, afirmă EVENIMENTUL ZILEI. Potrivit unui sondaj IRES realizat pe 23 octombrie, Victor Ponta are o intenţie de vot de 43%, el fiind urmat de prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, cu 30% din voturi. Prezidenţiabilul PMP, Elena Udrea, se află pe locul trei în intenţia de vot, ea ajungând la 8%, depăşindu-l atât pe Călin Popescu Tăriceanu cu două procente, dar şi pe Monica Macovei care are 5%.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis şi Victor Ponta au ajuns la egalitate de voturi, potrivit unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări şi Studii Calitative şi Cantitative, o casă de sondaj arondată PNL. 36 la sută Ponta, 30 la sută Iohannis în primul tur şi indecis (50-50) în turul al doilea. Acestea sunt rezultatele unui sondaj intern al liberalilor, realizat de o casă de sondare a opiniei publice apropiată ACL. GÂNDUL aminteşte că CCSCC este condus de Cosmina Foia Ardelean, al cărei nume apare într-un document DNA, care-l învinuieşte pe preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu că a primit o sumă de 5.000 de euro ca mită de la omul de afaceri Ioan Bene pentru un sondaj de opinie fictiv realizat de CCSCC înaintea alegerilor europarlamentare.

În acelaşi timp, sondajul IRES, condus de fostul strateg PSD Vasile Dâncu, spunea în urmă cu o săptămână, că Victor Ponta şi Klaus Iohannis se află pe primele două locuri ca intenţie de vot în primul tur (41-30), dar că prezidenţiabilul PSD l-ar învinge pe cel al ACL în turul al doilea, cu 55% la 45%. Alte sondaje, prezentate de ANTENA3. Victor Ponta-  Avangarde 42%, CSCI 41%, INSCOP 41,8%, Sociopol 41%. Klaus Iohannis- Avangarde 28%, CSCI 27%, INSCOP 29,7%, Sociopol 28%.

Victor Ponta a declarat, citat de COTIDIANUL, că obiectivul campaniei sale pentru primul tur de scrutin este de a lua cel puţin 37,5%, adică scorul obţinut la alegerile europarlamentare. De asemenea, Ponta a mai spus că pentru a şti ce se va întâmpla în turul doi este foarte interesat de rezultatele pe care le vor acumula candidaţii USL — respectiv el şi Călin Popescu Tăriceanu, vizavi de grupul candidaţilor format din Monica Macovei, Elena Udrea şi Klaus Iohannis.

În plină campanie electorală, premierul insită cu refacerea USL-ului, în condiţiile în care acesta a avansat, din nou, această posibilitate. Victor Ponta a explicat că acest USL se va forma însă cu partidul lui C.P. Tăriceanu, despre care a afirmat că reprezintă adevăratul PNL. „Ideea a fost a unei fuziuni între PNL şi PDL. În realitate, PNL nu mai există. PDL - îi vedeţi nonstop ducându-l de mână pe Iohannis peste tot, în timp ce creatorii USL sunt la partidul domnului Tăriceanu“ a afirmat Ponta, citat de ADEVĂRUL.

Mai mult, remarcă ROMÂNIA LIBERĂ, Ponta a declarat că  Popescu Tăriceanu şi George Maior, directorul Serviciului Român de Informaţii, se califică pentru a ocupa postul de prim-ministru, alături de alte nume de persoane care vor fi nominalizate pe 4 noiembrie. Însă Călin Popescu Tăriceanu îl avertizează pe Victor Ponta să nu-l considere deja pierzător în alegerile prezdinţiale.

În cazul în care ajunge în turul doi al prezidenţialelor, ar fi floare la ureche să-l bată pe Victor Ponta, susţine Tariceanu, care consideră că prezidenţiabilul PSD este plafonat la 40%, observă NAŢIONAL. „Victor Ponta are un electorat între 35% şi 40%. Eu mă adresez unui electorat de centru dreapta. Prim-ministrul, din păcate pentru el, nu are o formulă pentru a aduna voturile majoritare. El riscă să se limiteze la acest scor în turul doi, poate să mai adune puţin“. Şi tot Tăriceanu spune că Ponta se autopromovează cu un program „de guvernare, nu de preşedinte“, spre deosebire de el, care se prezintă în conformitate cu rigorile funcţiei vizate.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO v-am întrebat „Cât de interesaţi sunteţi de actuala campanie electorală“? Dintre cele 1487 voturi exprimate, 23% (346 voturi) au fost pentru răspunsul „foarte interesat“, 11% (161 voturi) pentru „relativ interesat“, 11% (160 voturi) „puţin interesat“ şi 55% (820 voturi) „deloc interesat“.


Comentarii

Solo Mai romanasilor, voua nu va place, de unul ca-i hot plagiator si mincinos ordinar, de altul ca-i molau si nu stie cum si-a facut sase case in Sbiu, case care probabil, daca le-ar vinde nu si-ar putea cumpara un penthouse in Herestrau, cum si-a cumparat Ioana basescu (http://www.apartamente-lux-herastrau.ro/property/ocazie-unicaapartament-lux-nordului-vedere-integrala-parc2-locuri-parcare ), de alta ca-i curva sau, ma rog o "dama bine", atunci votati-o pe Macovei, ca-i cam urata, vorbeste mai repede decat Iohannis, si, deocamdata, nu se zice c-ar fi partasa la hotii.

27 octombrie 2014 17:36

@7.4M de ciumpalaci cretini Cunoscindu-i mult prea bine pe romani, jigodiile socialiste vor sa ii prosteasca pe "liberali" sa il voteze pe Mitoman in turul II. Ei stiu ca votantii lui Kakarau nu s-au dus la Geoana numai pe vorbe - asa ca "ofera" un acord de guvernre. Sa stie si ei, prostii si curvele, ca vor fi la guvernare daca il voteaza pe plagiator. In traducerea romaneasca: vor avea si ei liber la jaf. Sa vedem daca socoteala lor de mafioti chiar va prinde la liberali. In 2012 a prins, mai ales datorita urii fata de Base. Jigodiile incearca sa mentina vie aceasta ura, promitind ca "USL va renaste". Impotriva cui? Nici ei nu stiu - desi marea lor speranta este ca Base va dispare la Jilava. Un lucru e cert: de la maghiari Mitomanul nu pupa un vot macar - in afara, poate, de ale lui Frunda si Hunor.

27 octombrie 2014 8:06

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.