Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Autostrăzile ar putea fi taxate începând cu 2013, primele care vor avea taxe urmând să fie Bucureşti - Constanţa, Bucureşti - Piteşti şi Centura de Sud a Bucureştiului, dar şi tronsoanele de pe Coridorul IV, dintre Sibiu şi Nădlac.

'În Europa, statele care nu percep o asemenea taxă sunt, mai degrabă, exemple singulare. Această taxă există în majoritatea statelor europene şi românii care au călătorit în afară ştiu foarte bine. Autostrăzile de pe Coridorul 4, finanţate din fonduri europene, vor fi, de asemenea, taxate începând cu 2013. Am luat această decizie împreună cu Comisia Europeană, aşteptăm rezultatele studiului JASPERS la sfârşitul acestui an, pentru a stabili şi cuantumul. Vă asigur că taxele nu vor fi mari şi sunt sigură ca românii prefera să plătească cei câţiva euro pentru a merge pe sute de kilometri de autostradă, în condiţii de rapiditate şi siguranţă, decât să mai aşteptăm ani la rândul fără a avea resurse să construim autostrăzi', a declarat Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, într-un interviu acordat ziarului Ziua de Constanţa.(...)În prezent, discuţia se poartă cu consultanţii în ceea ce priveşte valoarea taxei, suma iniţială de care se discuta fiind de 5 euro pe 100 km, dar şi modul în care vor fi verificaţi şoferii, fie prin puncte fixe de taxare, fie printr-un sistem mobil sau chiar prin intermediul sistemului de satelit ce va fi instalat prin programul Galileo.
Integral pe CapitalComentarii

Abendstern Ysaac Mare cretin esti mai ,,sofer canadian''Care tara europena nu aplica taxa de autostrada? Te autointitulezi tu sofer , dar cred ca esti dus cu pluta rau de tot.

9 ianuarie 2012 14:39

robert Foarte comiiic... mi s-a parut genial urmatoare parte..."vezi care vor fi autostrazile taxate"...pai din doar doua autostrazi e destul de simplu sa iti dai seama ca ambele vor avea taxa

19 octombrie 2011 14:53

gigi Sa inteleg ca ar fi normal sa nu mai platesc vigneta. In Ungaria, Austria, Cehia platesti vigneta si mergi pe autostrada, La noi, pt ca noi romanii avem surse de venit neimpozabile, va trebui sa platim si vigneta si taxa de autostrada?!?

19 octombrie 2011 14:14

Un șofer canadian Nemernicia portocalie persistă cu încăpățânare măgărească. Madam Bougiu, ministresa transportului mugește în declarații de presă, cum că țările europene care nu taxează traficul pe autostradă sunt singulare. Minciună sfruntată. Pațachina ministresă portocalie cu nume de bovină, continuă să mugească cu optimism cum că românii vor prefera să plătească cei 5 euro la fiecare 100 Km. ca să se dea pe autostradă cu mașina. Problema e sistemul de colectare al acestui bir idiot, la fiecare 100 Km. se vor crea ambuteiaje de circulație, blocaje de trafic infernale, unde fiecare plătitor de bir portocacaliu va sta jumătate de zi ca să mai plătească o taxă acestui guvernoi de tonți și imbecili, care risipesc aiurea banii națiunii și înglodează țara în datorii pe care le vor plăti românii timp de câteva generații de acum înainte. Cât câcat au în cap acești cretini care formează acest guvernoi de imbecili și de zevzeci. Mai eficient ar fi un sistem de monitorizare al traficului contra vitezomanilor care nu vor respecta viteza maximă admisă, iar acele amenzi să fie foarte consistente, decât să se blocheze traficul la fiecare 100 Km. câte 12 ore ca să-și plătească fiecare șofer birul către guvernoiul portocacaliu. Dar în România, unde căruța cu proști s-a răsturnat în guvernoi, nu sunt șanse de a se trăi într-o normalitate europeană.

19 octombrie 2011 10:11

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.