Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Comisarul european pentru afaceri economice şi monetare, Olli Rehn laudă într-un articol pentru ZF adoptarea, recent, de către Parlamentul European a pachetului de măsuri pentru guvernanţa economică a Uniunii propus de Comisia Europeană. Comisarul critică voalat poziţia Franţei şi a Germaniei privind un "guvern" al zonei euro, discuţii de la care Comisia Europeană a fost eliminată: "Nu vor mai exista (după intrarea în vigoare a "six-pack" - n.n.) discuţii care se desfăşoară, în spatele uşilor închise (...).

În climatul de nesiguranţă politică şi de instabilitate a pieţelor care se pare că devin caracteristici recurente ale vieţii în zona euro, a apărut săptămâna trecută o pată de lumină pe un cer întunecat şi prevestind furtuni. Aceasta a marcat încheierea cu succes a unui an întreg de negocieri cu privire la propunerile Comisiei Europene pentru şase noi acte legislative europene care, în esenţă, vor remodela guvernanţa economică în Uniunea Europeană şi, în special, în zona euro.
La intrarea în vigoare a acestei legislaţii, la sfârşitul acestui an, UE va dispune de un cadru mult mai solid pentru prevenirea erorilor economice care au marcat perioada recentă.

Vom fi în măsură să examinăm în mod preventiv şi mult mai atent ca oricând finanţele publice ale statelor membre, în special nivelul datoriei. Va fi vorba inclusiv de analiza coordonată a politicilor economice şi ale bugetelor în prima jumătate a fiecărui an, înainte de adoptarea acestora de către parlamentele naţionale în cadrul unui proces cunoscut sub denumirea de "semestru european". Iar bugetele va trebui elaborate şi prezentate în conformitate cu un cadru comun, în concordanţă cu cele mai stricte standarde internaţionale, astfel încât elaborarea bugetului să fie mai transparentă atât pentru cetăţeni, cât şi pentru factorii de decizie politică.
Integral pe Ziarul FinanciarComentarii

bb.dk care este acea cultura a uitat sa spuna ptr .simplu motiv ca ea nu exista Speriati de semnalele tot mai negayive si lipsa de performanta sociala si economica a sandramalei ideologice numita democratie acesti manipulatori politico religiosi simpt ca zile multe nu mai au nici bani nici religia nici armata amenintarile minciunile nu mai ajuta la nimic Zilele capitalismului sint numarate

20 octombrie 2011 6:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.