Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Senatului, fostul premier al României şi candidatul independent pentru Palatul Cotroceni, Călin Popescu Tăriceanu, a fost invitatul lui Radu Tudor în ediţia de duminică a emisiunii "Punctul de Întâlnire".

Tăriceanu a vorbit despre programul său politic şi a explicat că îşi doreşte ca România să atingă în mod real statutul de a 7-a putere a Europei.

"România nu mai este în stare, după 2007, după aderarea la UE, să îşi stabilească nişte priorităţi. Vrem să facem totul, toate autostrăzile, şi nu avem resurse. În loc să ne concentrăm pe bucăţi, pe care să le terminăm. Nu deschidem şantiere peste tot, să facem mii de kilometri.

Tăriceanu a explicat că proiectul pe care îl propune este foarte ambiţios, dar se bazează pe experienta personală.

"Proiectul pe care eu îl propun pare un vis de nerealizat. Dar aici am argumentul experienţei personale. Când am fost numit premier şi am avut în faţă dosarul de aderare la UE am fost aproape convins că nu vom reuşi să ne respectăm angajamentele. În decurs de doi ani, antrenând toate instituţiile, Guvern, Parlament, societate civilă, instituţii neguvernamentale, societatea, până la urmă am reuşit, din poziţia codaşă în care ne aflam să performăm şi oficialii europeni să îmi spună: "E bine, sunteţi asiguraţi, rămâne de văzut ce se întâmplă cu Bulgaria, pentru că nu vrem să le disociem".


Comentarii

@@liberalul socialist Ai mare dreptate. Subscriu....

29 noiembrie 2015 7:40

@ liberalul socialist Lasă bă, nu mai plânge cu lacrimi de pipi, că a făcut Băsescu autotrotuar pentru Elena Udrea la Cotroceni, ca să se poată plimbări metresa blondă la cancelaria prezidenţială, unde-i sugea Chiorului negul rămas în spatele prohabului. Iar moş Chiorpec era numai în extaz, visând la saltul cu paraşuta făcut de Nuţi ceva mai încolo. Mai bine ai filozofa tu cum a fost posibil ca o paraşută să sară cu paraşuta? Limbricule!

13 octombrie 2014 9:36

liberalul socialist "În loc să ne concentrăm pe bucăţi, pe care să le terminăm." Tu cite "bucati" ai treminat? CINCI? u sosele, nu autostrazi.. De fapt., esti singurul guvern care a "terminat" MINUS CINCI KM! Tu nu vezi, bai cretinule, ca Bulgartia ne0-a luat-o inainte, ca Serbia si celerlalte tari balcanice se indeparteaza de Romania in galop, iar Albania (ALBANIA!) ne ajunge din urma? Citi km de autostrada are Albania, bai boule? Tu vezi ce se construieste, in draci, in acea tara? "până la urmă am reuşit, din poziţia codaşă în care ne aflam să performăm" Ce ati "performat, bai kakakt? Pe hirtie, umflind cifre si preturi, ai creat un clabuc care s-a spart in capul guvernului care te-a "mostenit"

13 octombrie 2014 9:13

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.