Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Extratereştri. Lumea fierbe din cauza crizei economice, iar SUA au decis să se alăture UE pentru a elabora un cod internaţional de conduită pentru spaţiul cosmic.

Măsura este destinată menţinerii stabilităţii şi securităţii în spaţiul extraatmosferic, a anunţat marţi secretarul de stat american, Hillary Clinton, citată de AFP, preluată de Moldpres. “Un cod de conduită va contribui pe termen lung la securitatea, stabilitatea şi siguranţa spaţiului prin elaborarea unei carte pentru folosirea responsabilă a spaţiului cosmic“, a declarat Clinton.

“Mediul nostru cosmic este grav ameninţat pe termen lung de către deşeurile orbitale şi actori iresponsabili, iar asigurarea stabilităţii, siguranţei şi securităţii sistemelor noastre spaţiale reprezintă un interes vital pentru SUA şi comunitatea internaţională”, a adăugat Hillary Clinton.

În februarie 2009, Uniunea Europeană a înaintat, în cursul Conferinţei asupra dezarmării ce se desfăşura la Geneva, o propunere în vederea elaborării unui cod internaţional voluntar pentru folosirea civilă şi militară a spaţiului cosmic.

Integral pe Ziua VecheComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.