Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Taxa pe stâlp va fi redusă de la începutul anului viitor fără excepţii, de la 1,5% la 1%, dar nu va fi aplicată pentru sondele petroliere din Marea Neagră, întrucât acestea sunt localizate în afara teritoriului României şi a apelor teritoriale, potrivit ministrului Finanţelor, Ioana Petrescu.

Ea s-a pronunţat pe tema excepţiilor de la aplicarea taxei la solicitarea presei de a comenta declaraţiile ministrului delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, care a arătat că lui nu îi plac excepţiile.

"Taxa se va reduce pentru toată lumea de la 1,5% la 1%, deci vorbim de o reducere de 33% din acest impozit începând de anul viitor. În ceea ce priveşte echipamentele off-shore - fiindcă de acelea discutăm - nu se găsesc pe teritoriul României sau în apele teritoriale, sunt la mai mult de 12 mile marine de ţărmul României. În lege, în amendamente, se defineşte foarte clar că este vorba despre construcţii speciale de pe teritoriul României sau în apele teritoriale ale României", a spus Petrescu, potrivit Mediafax.

Ministrul a arătat astfel că, la taxa pe stâlp, este vorba despre definirea bazei de impozitare, aplicată doar echipamentelor speciale de pe teritoriul României şi din apele teritoriale aferente.

"Dacă ne gândim şi logic referitor la aceste echipamente off-shore, aici vorbim de a investi în nişte surse de energie alternative, de investiţii foarte mari şi costuri foarte mari care se fac pentru aceste extracţii şi noi nu vrem să descurajăm aceste investiţii şi surse de energii alternative, pentru că vrem să devenim independenţi energetic", a conchis ministrul Finanţelor.

Ministrul Finanţelor a anunţat recent că sondele petroliere din Marea Neagră vor fi exceptate de la impozitarea cu 1,5% pentru construcţiile speciale.

"Nu aş vrea să comentez declaraţii ale colegilor din Executiv. Mie, personal, nu-mi plax excepţiile. Taxa să scadă pentru toată lumea de la 1,5 la 1%", a spus ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.


Comentarii

Dexter - * Mari timpenii debiteaza Oaia lui Nastase cu Hardward ! Dar astia foreaza pe MARTE ! Apoi se incalca grosolan legea prin impunerea caraclerului preferential/dubla-masura incercata la legea insolventei , ... In fine Platforma de Foraj Marin este din start o constructie speciala , la fel ca si Garajul unei Autobaze de Transport AUTO , Triaje CFR , parcarile lui OPERE-CIUBUCARESCU ! De admitem ca Oaia e cu calculul contabil al taxelor , TONTA e Doctor sau Felcer in legi . Dupa Insolventa , modificarea TaxaStilp e -teoretic- din start pierdere de timp(CFR , Oltchim /pierdute in praful timpului) ca de altfel Toti asti Mascarici ce Conduc in RO ! CIRCARI DE LA T.V. - GROPARI TARII - NE-AU CIURUIT/(EX)TERMINAT .

1 octombrie 2014 8:05

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.