Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Teodor Meleşcanu, fostul director SIE şi candidat independent la Preşedinţie, spune într-un interviu la RFI că ar accepta să fie susţinut de Alianţa Creştin Liberală dacă preşedintele PNL, Klaus Iohannis, ar fi declarat incompatibil de ICCJ, informează Mediafax.

În opinia lui Teodor Meleşcanu, candidatura lui Klaus Iohannis la Preşedinţie este "şubrezită foarte mult" în prezent: "Sigur că, din păcate, la ora actuală, candidatul Alianţei Creştin Liberale are unele dificultăţi. Aici nu noi trebuie să ne pronunţăm, justiţia poate să-l declare incompatibil sau compatibil, dar chiar şi acest simplu fapt şubrezeşte foarte mult această candidatură, pentru că nu vreau să mă refer la ceilalţi competitori ca persoane. Dar din punct de vedere al candidaturii, este o candidatură care nu văd cum ar putea într-o bătălie cu reprezentantul socialiştilor, domnul Victor Ponta, să câştige".

Întrebat dacă ar accepta să fie susţinut de ACL la Preşedinţie, Teodor Meleşcanu a replicat: "Răspunsul este da şi aş fi chiar foarte satisfăcut de acest lucru, pentru că l-aş considera o decizie foarte înţeleaptă".

Instanţa supremă a amânat joi, pentru 30 septembrie, decizia privind admisibilitatea în principiu a judecării recursului formulat în dosarul în care Agenţia Naţională de Integritate îl acuză pe Klaus Iohannis de incompatibilitate.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) trebuia să verifice joi, în cameră de consiliu, actele depuse la dosar, pentru a stabili dacă recursul poate fi trimis unui complet de judecată. Instanţa a amânat analiza raportului asupra admisibilităţii în principiu a recursului, această procedură umând să fie judecată, în complet de filtru, la 30 septembrie. Ulterior, dacă se admite judecarea recursului, dosarul va fi repartizat unui complet, care va decide definitiv dacă Iohannis a fost sau nu în incompatibilitate.

Integral pe România LiberăComentarii

FELICIA Mosh Melescane, te-ai senilizat de tot, nebun batran, te si vezi prezident, poate la Balaceanca....

26 septembrie 2014 18:58

gica,contra Si uite asa ajunge Basescu sa conduca prin Udrea inca o legislatura !

26 septembrie 2014 17:44

Lute Auzi inteleapta ,adica el e nemeipomenit ,are experienta ca a trecut prin tote partidele .Asta a fost in mintea lui !!!

26 septembrie 2014 17:17

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.