Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Proaspăt intrat în cursa prezidenţială, Teodor Meleşcanu a şi fost abandonat de partidul obscur care l-a promovat, dar asta nu l-a împiedicat să se declare „onorat” dacă-l susţine PNL. Însă primul sondaj de opinie care îl include arată că Meleşcanu nu are nicio şansă nici măcar să acceadă în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Sondajul, realizat de Sociopol şi citat de JURNALUL NAŢIONAL, arată că, în intenţia de vot, pe primul loc se află Victor Ponta, cu 42%, urmat de Klaus Iohannis, cu 26% şi Călin  Popescu Tăriceanu, cu 9%. Urmează apoi  Elena Udrea 6%,Dan Diaconescu 5%, Corneliu Vadim Tudor 4%, Monica Macovei 3%, Kelemen Hunor 3% şi, Teodor Meleşcanu 1%. Intenţia de vot a românilor în funcţie de partidul politic se concretizeaza astfel: - PSD+UNPR+PC - 42%, ACL - 21%, PLR - 8%.

Un top al averilor candidaţilor la Preşedinţie, prezentat de COTIDIANUL, arată astfel: Victor Ponta: 4 apartamente + 1 casă de locuit + 2 case de vacanţă – 853,47 m.p., Klaus Iohannis: 3 case de locuit + 3 apartamente – 1.020, 6 m.p.,  C.P. Tăriceanu: 1 casă de vacanţă + 4 apartamente – 929,41 m.p., Elena Udrea: 1 imobil + 1 casă de locuit – 804,52 m.p., Dan Diaconescu: 7 spaţii comerciale – 6.811,43 metri pătraţi, Monica Macovei: 3 apartamente + 1 casă de locuit + 1 casă de vacanţă – 392 m.p., Kelemen Hunor: 3 case de locuit – 419,85 m.p.

Deşi se află detaşat pe primul loc în intenţia de vot a românilor, editorialistul GÂNDUL Cristian Tudor Popescu consideră că tot comportamentul lui Victor Ponta ar fi trebuit să scoată oamenii în stradă. „Eu consider că cea mai gravă trăsătură de caracter a dlui Ponta este urechismul feroce. Habar nu are despre un anume subiect. Habar nu are despre nazism. El nu poate livra niciun argument. În ce priveşte plagiatul. Acolo e o problemă la fel de gravă, nu ştiu cât de bine merge economia, politicul, dar ştiu că există un sistem grav malformat, sistemul etic. Comportamentului lui Ponta ar fi trebuit să scoată oamenii în stradă”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Şi scriitorul Andrei Pleşu, citat de ADEVĂRUL, a declarat că, în turul II al alegerilor prezidenţiale, va vota orice candidat, cu excepţia lui Victor Ponta. „Am un principiu. Aştept turul doi şi oricare dintre candidaţii de pe piaţă, de la ora asta, va avea votul meu, în afară de Victor Ponta. Nu se poate face o campanie când ea începe atât de pripit. Suntem în preajma campaniei, în alte ţări, un contracandidat este cunoscut cu un an, doi înainte. După un an de zile, îl cunoşti. Nu pot să cunosc unul care a ţâşnit acum. Ca să votezi în mod raţional, trebuie să înţelegi ce se întâmplă“.

Fostul consilier prezidential Sebastian Lăzăroiu susţine că după ce a pus cap la cap toate indiciile a ajuns la concluzia că Victor Ponta că este ofiţerul acoperit despre care a vorbit preşedintele Traian Băsescu, şi îl sfătuieşte pe premier să nu trateze cu lejeritate acest subiect, pentru că, în cele din urma, adevărul va ieşi la suprafaţă, anunţă NAŢIONAL.. „Multe suspiciuni duc spre domnul Ponta ca fiind acel ofiţer acoperit. Nu cred că are motive să stea linistit. (…) Când ai dublă comandă şi câştigi alegerile şi esti preşedintele României, s-ar putea ca seful tău de pe linia serviciilor secrete să spună: «numeste-mă pe mine premier!» şi tu, ca preşedinte, ştiind că esti sub comanda lui, să-l si numeşti”, a explicat fostul consilier prezidenţial.

După Lăzăroiu, remarcă MEDIAFAX, i-a venit rândul şi lui Ludovic Orban să dezlege misterul „candidatului acoperit”. Rezultatul: Ponta este ofiţerul. „Eu ştiu bine cine este, dar nu am probe. Studiindu-i cariera, văzându-l cum acţionează, văzând lucrurile pe care le-a facut… este Victor Ponta, dar nu pot sa probez. Dar dacă te uiţi cu atenţie, singurul care nu a infirmat  cu subiect şi predicat acest lucru este Ponta” şi-a susţinut Orban teoria.

Aflat în SUA, premierul Victor Ponta a declarat că partenerii americani ai României şi liderii europeni nu ştiu cine este pricipalul său contracandiat la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, şi că oficialii SUA au cunoştinţă doar de el, cu care au lucrat foarte bine doi ani şi jumătate ca prim-ministru, şi de preşedintele Traian Băsescu, care îşi încheie mandatul. El a adăugat, citat de ROMÂNIA LIBERĂ, că nu a constatat la oficialii americani vreun regret pentru faptul că Traian Băsescu îşi termină mandatul de preşedinte, ci un interes legat de ce anume urmează şi menţinerea parteneriatului strategic.

O altă parte a vizitei premierului în Statele Unite este zugrăvit de COTIDIANUL astfel: Zarvă mare joi, 25 septembrie, ora 9 dimineaţa, în faţa clădirii situate la intersecţia 38 Street cu 3 Avenue, sediul Consulatului General al României la New York, unde a avut loc întâlnirea premierului Victor Ponta cu membri ai Comunităţii Româno-Americane. Din constrângeri de timp şi de spaţiu, presa nu a avut acces la eveniment. (…)

Situaţia a fost cu atât mai hilară cu cât niciodată în ultimii 24 de ani nu s-au luat asemenea măsuri, deşi la astfel de întâlniri au participat toţi preşedinţii, primii-miniştri şi miniştrii de Externe ai României. Mai mult, comunitatea Română era reprezentată de circa 20 de persoane, restul sălii fiind umplută cu diplomaţi sau personal al Consulatului, Misiunii României la ONU sau Ambasadei de la Washington, cam 50 la număr, veniţi să-l salute pe şeful Guvernului“!


Comentarii

@7.4M de ciumpalaci cretini Acest breviar al presei este totusi facut de Haznaua Trei. De ex, evita sa spuna CINE este acel "SOCIOPOL" care a facuyt sondajul amintit, preluat de la alt jurnal varan. Este firma de casa a lui Mirel Palada, fostul consilier si purtator de minciuni ale lui Ponta, LA COMANDA jaznalei trei! Din cite spune fostul sef al unui institut de sondaje, care lucra pt Varan (acum are curajul sa dea pe goarna, ca nu mai e cu varanii): la fiecare sondaj facut pt Varan, acesta "corecta" cifrele cu 5% in sensul dorit de el. Deci,m faceti ajustarile necesare in cifrele date de JN si veti afla niste cifre mult mai exacte! Probabil Ponta e pe la 38%, Johannis pe la 33%, Udrea peste Tariceanu (8-9% fata de 5-6%), Macovei la 5%. De fapt, asa cum zice sondajul publicat duminica de alt institut.

29 septembrie 2014 9:35

Corektor "Urmează apoi..."...

29 septembrie 2014 7:29

Georgica c.t.p. ia-te de mana , pe fata , cu el ca si el a cerut oameni in strada .

26 septembrie 2014 15:32

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.