Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

PNL a depus la Primăria Capitalei o solicitare pentru a organiza joi un miting de protest, în acest moment aşteptându-se aprobarea acesteia, au declarat, marţi, pentru Mediafax, surse din partid. Aceleaşi surse au precizat că la mitingul respectiv vor participa şi liberali din teritoriu, nu doar cei din Bucureşti.

Liberalii vor să organizeze „un miting de amploare" în Bucureşti în zilele următoare şi, prin vocea vicepreşedintelui Relu Fenechiu, au avansat şi data: joi, 19 ianuarie. Conducerea PSD se teme, însă, ca un astfel de demers să nu se întoarcă împotriva USL şi nu împărtăşeşte elanul colegilor liberali. O decizie va fi luată în şedinţa de mâine dimineaţă.

„PNL îşi asumă mitingul pe care îl va organiza joi. Dacă oamenii vor considera că este un politicianism ieftin, vor ieşi şi ne vor da în cap. Dacă vor considera că e bine ce facem, o parte vor veni şi ni se vor alătura", a arătat vicepreşedintele liberal Relu Fenechiu, într-o emisiune la B1 Tv. Declaraţia acestuia a fost precedată de o alta, a preşedintelui PNL, Crin Antonescu, potrivit căreia liberalii intenţionează să iniţieze „acţiuni paşnice şi democratice de protest", scop în care conducerea PNL l-a mandat să ridice această problemă în conducerea USL.

Gestul lui Fenechiu, de a avansa o dată pentru miting în numele PNL, pare să fi deranjat însă conducerea PSD. „Este o iniţiativă a domnului Fenechiu", a punctat Victor Ponta, adăugând că dorinţa USL este „de a găsi un dialog normal, nu în stradă şi în nici un caz cu violenţe".

Nici astăzi, la o zi după schimbul de declaraţii, lucrurile nu sunt cu mult mai clare. „Pregătim mitingul, dar nu pot să vă dau acum prea multe detalii", a declarat, pentru Rl, deputatul Lucia Varga, preşedintele Organizaţiei de Femei a PNL, întrebată fiind ce se va întâmpla joi. Ulterior, chestionată dacă liberalii au ajuns la o înţelegere cu partenerii din USL, aceasta a ezitat: „Data acţiunii şi detaliile vor fi stabilite în funcţie de discuţiile cu cei de la PSD". Oricum, liberalii spun că vor „un miting al decenţei, al solidarităţii cu oamenii ieşiţi în stradă". „Vrem şi noi să atragem atenţia actualei guvernări că a greşit, că trebuie să plece şi să avem alegeri anticipate", ne-a mai declarat şefa femeilor liberale.

În tabăra PSD nu se ştie, însă, nimic de vreun miting care să fie organizat joi. „L-am văzut şi eu pe domnul Fenechiu aseară, dar nu ştiu nimic. Eu sunt în teritoriu şi ajung diseară în Bucureşti", ne-a precizat Mircea Duşa, liderul deputaţilor PSD şi preşedintele PSD Harghita.

Între 23 şi 31 ianuarie au fost deja anunţate proteste ale Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, aprobate şi de Primăria Municipiului Bucureşti, iar pe 24 ianuarie va fi organizat un marş, la care sunt aşteptate să participe peste 10.000 de persoane. În schimb, reprezentanţii Uniunii Studenţilor din România au anunţat că nu se vor implica în mişcările de proteste din aceste zile, deoarece „consideră extrem de neclare motivele declanşării acestor proteste" şi spun că „e clar că întreaga mişcare riscă să fie deturnată pentru interese politice".

Integral pe România Liberă