Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După cinci zile de proteste fără culoare politică, desfăşurate în toată ţara, îndreptate în principal împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Emil Boc, opoziţia a anunţat că va organiza şi ea propriul său miting de protest. Mai exact, PNL a depus la Primăria Capitalei o solicitare pentru a organiza joi un miting de protest, au declarat, pentru ROMÂNIA LIBERĂ, surse din partid.

JURNALUL NAŢIONAL anunţă că aseară, în cadrul Biroului Politic, s-a luat decizia ca acest miting să se desfăşaore pe traseul Arcul de Triumf (sediul USL) Piaţa Victoriei Piaţa Universităţii. Prima orpire va fi în faţa Guvernului, pentru ca mai apoi protestatarii să se îndrepte spre Piaţa Universităţii, punctul final al manifestaţilor. Adică exact locul în care se întâlnesc în fiecare seară, de cinci zile, protestatarii împotriva preşedintelui.

Intervalul orar pentru care PNL cere aprobarea Primăriei Generale este 15.30 - 18. Surse din PNL, citate de ROMÂNIA LIBERĂ, au precizat că sunt aşteptate în jur de 30.000 de persoane, pentru că vor participa şi liberali din teritoriu, nu doar cei din Bucureşti. Pe de altă parte, GÂNDUL susţine că PNL vrea să scoată 10.000 de oameni în stradă.

Însă, remarcă ADEVĂRUL, deocamdată, liderii USL nu au luat o decizie comună privind organizarea acestui miting de protest. După ce liderul PNL, Crin Antonescu a anunţat organizarea mitingului, şeful PSD, Victor Ponta a fost precaut în declaraţii afirmând că USL trebuie să evite posibilitatea ca actuala Putere să acuze Opoziţia pentru transformarea manifestaţiilor în acţiuni violente. Dar preşedintele PSD Constanţa, Radu Mazăre s-a grăbit să confirme participarea. „Toţi liderii PSD vor participa la miting. Joi vin cu oameni la mitingul din Bucureşti. Nu ştiu câţi oameni vor fi în piaţă, dar eu voi fi acolo", a declarat acesta pentru GÂNDUL.

ROMÂNIA LIBERĂ aminteşte că între 23 şi 31 ianuarie au fost deja anunţate proteste ale Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, aprobate şi de Primăria Municipiului Bucureşti, iar pe 24 ianuarie va fi organizat un marş, la care sunt aşteptate să participe peste 10.000 de persoane. În schimb, reprezentanţii Uniunii Studenţilor din România au anunţat că nu se vor implica în mişcările de proteste din aceste zile, deoarece „consideră extrem de neclare motivele declanşării acestor proteste“ şi spun că „e clar că întreaga mişcare riscă să fie deturnată pentru interese politice“.