Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Înscris în ultimul moment în cursa prezidenţială, fostul director al Serviciului de Informaţii Externe, Teodor Meleşcanu s-ar putea trezi propulsat brusc direct în turul doi al alegerilor, alături de candidatul stângii, Victor Ponta. Nesperatul „avânt“ care îl poartă în această surprinzătoare direcţie îl poate primii de la Agenţia Naţională de Integritate, în cazul în care aceasta va câştiga, mâine, procesul prin care l-a declarat incompatibil pe candidatul ACL, Klaus Iohannis.

BEC şi-a închis, aseară, uşile. Cei care mai doreau să se înscrie în cursa pentru fotoliul de la Cotroceni o mai pot face peste cinci ani. La start pentru scrutinul din 2 noiembrie s-au aliniat 14 candidaţi, până la data limită prevăzută de lege, respectiv 23 septembrie, ora 24.00, anunţă EVENIMENTUL ZILEI. În cursa pentru alegerea Preşedintelui României s-au înscris Victor Viorel Ponta (Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC), Klaus-Werner Iohannis (Alianţa Creştin-Liberală PNL-PDL), candidaţii independenţi Monica Luisa Macovei, Călin Popescu Tăriceanu şi Teodor Meleşcanu, Elena Udrea (Partidul Mişcarea Populară).

În termenul legal şi-au mai depus la BEC dosarul de candidatură Dan Diaconescu (Partidul Poporului – Dan Diaconescu), Kelemen Hunor (UDMR), Szilagyi Zsolt (Partidului Popular Maghiar din Transilvania), Corneliu Vadim Tudor (PRM), Constantin Rotaru (Partidul Alternativa Socialistă), William Brânză (Partidul Ecologist Român), Mirel Mircea Amariţei (Partidul Prodemo) şi candidatul independent Gheorghe Funar.

În total, dintre cei 14 candidaţi, 10 sunt susţinuţi de partide sau alianţe iar 4 sunt independenţi. Dintre cei 14 candidaţi, 5 nu sunt la prima încercare, remarcă COTIDIANUL, care aminteşte că CV Tudor este la a 5-a candidatură iar Gheorghe Funar la a 3-a. Unul dintre cei care îşi anunţaseră candidature la alegeri, Ioan Ghişe nu a strâns semnăturile necesare şi nu a mai intrat în cursă.

Victor Ponta, singurul candidat al stângii, intră în competiţia pentru Cotroceni sprijinit de un uriaş aparat politico-mediatic. În schimb, voturile electoratului de dreapta sunt revendicate de cinci candidaţi, unii dintre ei făcând jocurile PSD. ROMÂNIA LIBERĂ susţine că Victor Ponta, este primul clasat în sondajele de opinie, având în jur de 40%.

Dar candidatul PSD-UNPR-PC ar putea avea probleme. COTIDIANUL susţine că  Victor Ponta şi Daciana Sârbu au comis falsuri în declaraţiile de avere. Declaraţia de avere depusă deVictor Ponta, în calitate de candidat la Preşedinţie la Biroul Electoral Central, dar şi ultima declaraţie de avere depusă la secretariatul general al Guvernului în calitate de prim-ministru, precum şi cele de pe site-ul Camerei Deputaţilor, nu respectă legislaţia României în domeniu. Concret, declaraţiile de avere ale lui Victor Ponta nu conţin şi drepturile/pasivele soţiei sale, Daciana Sârbu.

ACL a intrat în competiţie cu Klaus Iohannis, candidatul clasat pe locul doi în sondajele de opinie, cu scoruri între 25 şi 30%. Dar şi acesta are problem sale. La doar câteva zile după ce şi-a înscris oficial candidatura pentru scaunul de la Cotroceni, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit ca termenul de judecare în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis să fie joi, anunţă GÂNDUL. În eventualitatea scoaterii din cursa prezidenţială a preşedintelui PNL, ACL va trebui să se reorienteze spre un candidat înscris deja în cursă sau să se rupă şi fiecare partid -PNL şi PDL să mizeze pe o variantă.

Ţinând cont că PNL l-a susţinut pe Teodor Meleşcanu pentru şefia SIE, este posibil ca acesta să concentreze voturile ACL, situaţie care l-ar putea propulsa pe Meleşcanu direct în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Pe de altă parte însă, ROMÂNIA LIBERĂ susţine că deşi este fost membru PNL,  Meleşcanu va atrage câteva procente din voturile liberalilor, dar în favoarea lui Victor Ponta. Fostul premier Adrian Năstase i-a rezervat deja un rol, afirmând că în turul doi voturile lui Meleşcanu vor merge către Victor Ponta.

Susţinut de Partidul Dreptăţii Sociale (o formaţiune obscură, apărută în 2011 cu sprijinul ex-pesedistului Octav Cozmâncă), are o singură şansă de a ajunge la Cotroceni: aceea de a fi invitat de viitorul preşedinte la o cafea sau la cine ştie ce eveniment organizat de Preşedintie.  În schimb, surse citate de NAŢIONAL susţin că dacă se mişcă mai cu talent în campanie, în aşa fel încât să ia mai multe voturi decât prezidenţiabilul Călin Popescu Tăriceanu, Meleşcanu are mari şanse de cazare la celalălt palat mult râvnit de politicienii dâmboviţeni – Victoria. Pe post de prim-ministru, evident.

În mai puţin de 24 de ore, Teodor Meleşcanu a dat şefia SIE pe o candidatură prezidenţială fără nicio perspectivă. ADEVĂRUL constată că şeful serviciului de spionaj apare ca o floare pentru a-şi anunţa candidatura la preşedinţie şi, în plus, îţi aruncă pe masă „decât“ 400.000 de semnături de susţinere.! Semnături obţinute te miri cum – fără campanie, fără corturi puse în stradă, fără măcar ca lumea să ştie că el va fi în cursă. Exact ca banii negri ai interlopilor, împărţiţi „fără număr" la nunţi. Iar serviciile secrete nu se sinchisesc de această situaţie, normal. Zâmbetul lui Meleşcanu pare să spună: „Da, băieţi, noi suntem tăticii şi nici nu ne mai sinchisim să camuflăm asta! Aveţi ceva de comentat? (N-aveţi decât!)“.

De parcă n-aveam destui acoperiţi peste tot, şeful SIE adică mazăr ş fazăr al tutoror acoperiţilor, şi-a dat demisia luni şi şi-a înscris candidatura marţi având semnături strânse sub acoperirea „societăţii civile” de rezerviştii col.Dogaru. Prezent şi el în trecut pe lista deconspiraţilor lui Liviu Turcu, dl. Meleşcanu e susţinut de „Partidul Dreptăţii Sociale”, PDS – adică, explică CURENTUL, un PSD sub acoperire.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să răspundeţi, în continuare, la următoarea întrbare: „Cum comentaţi înscrierea şefului SIE, Teodor Meleşcanu, în cursa prezidenţială?“ Dintre cele 1675 voturi înregistrate, 1460 voturi (87%) au fost pentru răspunsul „Nu va trece de primul tur. A fost aruncat în cursă doar pentru a lua din voturile lui Iohannis“, 143 voturi (9%) pentru „Ar putea câştiga Preşedinţia, ţinînd cont că a fost ministru de Externe şi nu a fost implicat în scandaluri“ şi 72 voturi  (4%) pentru „Este un politician cu vechime, care are şanse să ajungă cel mult în turul al doilea“.


Comentarii

v Vad din comenariile facute ca doar Arian ramine un fidel ligau al Javrei Ordinare si acolitiilor lui. Ce nu am inteles de la acesti "sustinatori", ce fac cu Bleaga si shleahta lui de la PDL-epre dupa ce i-au lins ani intregi, dar ce vor face dupa ce nu va mai fi la butoane Javra Ordinara pe care au adulat-o ani in sir? Se pare ca veti avea multe succesuri.

24 septembrie 2014 16:41

@7.4M de ciumpalaci cretini Se vorbeste de posibilitatile pe partea dreapta. Dar pe stinga? E gresit spus ca mitomanul este "singurul candidat al stingii". Sunt mai multi: priviti lista. Constantin Rotaru (Partidul Alternativa Socialistă), Mirel Mircea Amariţei (Partidul Prodemo). Mai sunt trei: Dan Diaconescu (Partidul Poporului – Dan Diaconescu), Corneliu Vadim Tudor (PRM) şi candidatul independent Gheorghe Funar, toti trei luind tot din aceasi zona ("antibasista") a care se adauga Melescanu, "susţinut de Partidul Dreptăţii Sociale (o formaţiune obscură, apărută în 2011 cu sprijinul ex-pesedistului Octav Cozmâncă)". Deci, haznalele vo trebui nu numai s aii atace la baioneta pe "basistii" de pe drapta, dar si sa convinga "anti-basistii" sa nu-si imparta voturile. Fara a-i ataca prea dur, ca nu cumva in turul doi sa isi bage picioarele in candidatura Mitomanului ciocoi.

24 septembrie 2014 15:03

@7.4M de ciumpalaci cretini "Ţinând cont că PNL l-a susţinut pe Teodor Meleşcanu pentru şefia SIE" Tot ce porneste de aici este o aberatie timpita. Mai ales cind Melescanu vine cu semnaturi adunate NU SE STIE CUM de catre Dogaru si trupetii lui socialisto-securisti, iar Melescanu e vazut de multi ca sluga a lui Ponta, ba chiar alternativa la Presedintie a acestuia (care ar prefera sa ramina Premier). A doua timpenie este ca votantii lui Mele (eventual, liberalii rupti de pedelisti) ar vota in turul doi cu Mitomanul - lucru care nu s-a intimplat nici cind le-a cerut-o Kakarau! Acelasi lucru e valabil si in cazul lui Tariceanu, de altfel. De unde va rupe Melescanu voturi? Pai, nu prea vad de unde. Liberalii nemultumiti de ACL (sau in lipsa lui Johannis) au obtiunea Tariceanu - de ce l-ar vota pe Melescanu? Vor fi din zona DD, Vadim? Imposibil. Dar, ar putea sa dea voturi psd-ul? Ar putea, mai ales daca nu intra Johannis in cursa. Isi pot face socoteala ca Monica si Udrea, impreuna, nu pot obtine mai mult de 30%, asa ca ei pot da linistit chiar 15% din voturile prezumate. Ar putea chema la ordin cele doua slugi (Tari si Mele) sa-i oblige sa faca "pace", unul acceptind sa dea voturile celuilalt. Doar ASA are Mele (sau Tari - dar nu amindoi!) sansa sa ajunga in turul II, alaturi de Ponta. Asta ar permite ca Ponta sa cistige fara probleme, "adversarul" cedind prin non-combat cras. Votantii lui nu vor vota Mitomanul, dar nu vor avea cu cine vota.

24 septembrie 2014 14:38

@Lingaul Bai Lingaule, tu esti cu adevart cretin. Cine are, bai, majoritatein Parlament? Tu chiar crezi ca Presedintele, in caz ca nu e Ponta, il poate "uge" Prim Ministru pe Basescu, fara ca majoritatea socialista a Parlamentului sa aiba ceva de spus? Ce umbli cu sopirlite, jigodia dracului?

24 septembrie 2014 14:23

Lingaul Bine inteles ca trebuie eliminti primii doi ca sa aiba si lingaii acces si sanse poate ajunge javra prim ministru ca sa nu-l mai deranjeze nimeni,Ere exeplu lui Putin dar nu e comunist e mare democrat.

24 septembrie 2014 13:38

perciunatul jidhov Ponta bashinosu asta nu e mort???

24 septembrie 2014 10:05

Georgica . Asa mai melescanule , poarta-te recunoscator cu cel ce te-a uns sef la SIE . Daca toto asa de loial si slugarnic vei fi si fata da ,, tarisoara ta " dupa cum ai fost si esti fata de sefii tai , atunci meriti din plin si indesat sa candidezi la prezidentiale . Mult succes si sa duci pe noi culmi de civilizatie si progres tarisoara ta - cred ca n-ai uitat lozinca congreselor pe care le-ai trait si le-am trait cu totii - bunicii si nepotii .

24 septembrie 2014 9:51

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.