Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un corespondent al ziarului The Guardian a fotografiat, în estul Ucrainei, un vehicul militar blindat cu însemnele misiunilor ruse de pace din Transnistria şi din Caucaz.

Reporterul ziarului britanic a fotografiat vehiculul în localitatea Lutuhine, situată în apropierea oraşului Lugansk, un fief al insurgenţilor proruşi.

Kievul a anunţat săptămâna trecută distrugerea unui convoi militar ucrainean în această zonă.


Printre caroseriile vehiculelor militare ucrainene este un transportor blindat intact. Trei bărbaţi aflaţi lângă vehicul au declarat că sunt mercenari ruşi, fără a dezvălui de cine sunt plătiţi.

Vehiculul lor este inscripţionat în trei locuri cu un cerc albastru şi literele slavone "MC" -, o abreviere a "forţelor de pace ruse".

Potrivit ziarului The Guardian, inscripţia "MC" apare pe vehicule ruse utilizate pentru misiunile de pace din regiunea separatistă moldoveană Transnistria şi din Caucaz.

Integral pe România Liberă