Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În prezent, drumul județean se află într-o stare catastrofală.

Un nou pas a fost făcut pentru relansarea turismului din Munții Apuseni. Consiliul Județean Cluj a aprobat începerea lucrărilor la drumul județean care unește comunele Băișoara și Valea Ierii, din Munții Apuseni. Băișoara este cea mai cunoscută stațiune de schi din Munții Apuseni, cu mai multe piste dedicate sporturilor de iarnă, iar Valea Ierii a devenit faimoasă datorită unor pensiuni originale, cu acoperișuri acoperite de mușchi și iarbă care evocă un adevărat ținut al hobbiților. Alocarea de bani pentru drumul turistic din Munții Apuseni este sprijinită de toate formațiunile politice.

Câți bani au fost cheltuiți pentru drumurile județene

Președintele PSD Cluj, consilierul județean Remus Lăpușan, a declarat că ”în ultimii trei ani, s-au alocat 102 milioane de lei pentru întreținerea drumurilor județene. Pentru lucrări de investiții s-au alocat alte 29 de milioane de lei, iar pentru acest an mai sunt de alocat alte 5 milioane de lei”. El consideră că reabilitarea drumului din Munții Apuseni va duce la dezvoltarea turismului.

La rândul său, vicepreședintele PDL Cluj, Horațiu Catarig, care este și vicepreședinte interimar al Consiliului Județean, spune că ”proiectele blocate la nivelul Consiliului Județean Cluj sunt deblocate de noua majoritate din Consiliul Județean. Ieri, a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor la DJ 107 N, drumul dintre comunele Băişoara şi Valea Ierii, cu o lungime de 14 km. Acest drum, important pentru județ, care leagă două zone turistice, a fost neglijat de către fosta conducere a Consiliului Județean pentru că nu făcea parte din sfera lor de interes (sau, mai bine spus, de interese). Odată ce va fi reabilitat drumul, va ajuta la dezvoltarea turismului în zonă şi va ajuta la creșterea siguranţei şi calităţii traficului rutier”, a afirmat Horațiu Catarig.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.