Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că declaraţia lui Victor Ponta, care compară regimul Băsescu cu cel nazist, "aduce grave prejudicii statului român şi credibilităţii României".

"Probabil că înţelege trecerea rapidă cu consturi pentru populaţie, prin criză şi revenirea la creştere economică, probabil că înţelege actul de condamnare a comunismului, pe care l-am făcut cu toată credinţa (..) Probabil că înţelege faptul că, spre deosebire de mentorii domniei sale, eu am dat dispoziţie şi s-a petrecut predarea integrală a arhivelor fostei Securităţi către CNSAS şi de acolo am aflat cum prietenul domnului Ponta, Motanul Felix, era un turnător, care îşi turna şi familia”

"Probabil că prin debăsificare înţelege că eu aş fi vinovat pentru condamnările baronilor din PSD, pentru condamnarea la zece ani a lui Voiculescu, pentru condamnarea lui Cătălin Voicu, pentru condamnarea lui Nicolescu de la Argeş şi multe altele"

"În sfârşit, probabil că readucerea sub controlul României a zece mii de kilometri pătraţi din zona economică a Mării Negre, unde probabil vom avea gaze şi ţiţei, e o acţiune care trebuie debăsificată, pentru că, uite, acum fraţii din Nova Rusia se apropie de zonă şi ar fi putut beneficia ei, şi nu noi",

"Nu aş vrea să ajungem la concluzia că trebuie depontizat, nu spun că trebuie să se producă, pentru că depontizarea este o chestiune extrem de specifică nouă, nu poate fi asemănată cu nimic”

”Călin Anton Constantin Popescu Tăriceanu să citească bine Constituţia legat de procedura de suspendare a preşedintelui. Nu poate planifica vot pe 23 septembrie şi referendum pe 2 noiembrie pentru că în Constituţie se precizează foarte clar că preşedintele poate fi suspendat pentru maximum 30 de zile. Deci rugămintea mea la Călin Anton Constantin Popescu Tăriceanu, inimă zburdalnică, este să citeasca Constituţia ca să nu se mai facă de râs când planifică programul dat de Voiculescu, care e apăsat acum de plafonul puşcăriei şi nu judecă normal, dar el e în libertate şi ar trebui să judece”

"Este clar că acolo (n.r. la Jandarmerie) ne aflăm în faţa unui fenomen de obedienţă excesivă faţă de orice înseamnă PSD, de la un măscărici de la o televiziune până la manifestaţii, lovirea ziariştilor, neasigurarea securităţii manifestaţiilor atunci când este în favoarea puterii sunt elemente care ne arată că această instituţie a cedat şi ea este o instituţie esenţială în păstrarea ordinii şi în asigurarea bunei desfăşurări a procesului electoral"

"Ce încredere să mai avem în Jandarmerie? Şi o spune şeful statului. Ce încredere să mai avem în Jandarmerie când lasă să fie bătuţi ziarişti de la mass-media care nu sunt favorabile puterii sau i se pare puterii a nu-i fi favorabile şi când se duc cu o întreagă divizie dacă un măscărici de la o televiziune este deranjat de zgomotul motocicletelor, dar măscăriciul fiind un suporter al lui Ponta? Ce încredere putem avea în această instituţie? Public, cer demisia sau demiterea imediată a comandantului Jandarmeriei"

"Referitor la ce vântură Victor Ponta legat de comisar – cum o sabotează preşedintele pe Corinuţa... Vreau să ştiţi că toate discuţiile mele legate de funcţia de comisar, indiferent cu cine au fost făcute, au fost legate de nevoia asigurării unui portofoliu reprezentativ"

"Eu ştiu că l-a descumpănit acea listă care a apărut cu numele Corina Creţu pe un portofoliu neconvingător. Ca să nu se sperie Victor Viorel, vreau să-i spun că a fost o glumă lansată de la Bruxelles. Oamenii de la Bruxelles au simţul umorului şi atunci au lansat acest lucru chiar la două zile după ce Victor Viorel povestea ce negocieri complicate a avut el pentru obţinerea unui portofoliu. Vă rog, sunteţi ziarişti, întrebaţi-l cu cine a negociat"

”Am înţeles că este frământat de ce cărţi citesc. Îi citesc lucrarea de doctorat (...) şi nu reuşesc să găsesc câteva pagini neplagiate”