Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

BASF a investit 30 de milioane de dolari in compania americana de tehnologie Renmatix Inc, prin intermediul BASF Biorenewable Beteiligungs GmbH & Co. KG. Subsidiara BASF a initiat o runda de finantare de 50 de milioane de dolari in care s-au implicat atat investitori existenti, cat si investitori noi.

Compania Renmatix a dezvoltat Plantrose, un procedeu patentat, prin intermediul caruia zaharul industrial poate fi extras din biomasa lignocelulozica (lemn, reziduuri lemnoase sau paie). Aceasta tehnologie face posibila producerea zaharului industrial din masa vegetala necomestibila, in cantitati mari si la costuri reduse.

„Tehnologia Plantrose ne va permite sa diversificam modul in care utilizam materiile prime regenerabile si sa eficientizam costurile de productie”, a spus Dr. Josef R. Wünsch, Senior Vice President Modelling, Formulation Research and Technology Incubation in cadrul BASF. „Parteneriatul cu Renmatix reprezinta pentru noi o oportunitate de a aborda o noua directie de dezvoltare in concordanta cu strategia noastra de a oferi solutii sustenabile”, a incheiat Wünsch.
Integral pe Green ReportComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.