Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Darius Vâlcov depune astăzi, la ora 11, jurământul pentru funcţia de ministru delegat pentru Buget.

Ceremonia de învestire ar fi trebuit să aibă loc aseară, însă preşedintele Traian Băsescu a amânat-o pe motiv că Victor Ponta a anunţat în ultimul moment că nu va fi prezent.

Premierul l-a nominalizat însă pe Gabriel Oprea să-i ţină locul, ceea ce l-a nemulţumit şi mai tare pe preşedinte. Asta deşi nu există nicio prevedere constituţională sau legală prin care premierul este obligat să participe la învestirea miniştrilor.

Preşedintele susţine că a amânat ceremonia de la Cotroceni din două motive: este vorba despre un protocol care prevede prezenţa prim-ministrului şi faptul că Darius Vâlcov nu ar avea tot sprijinul lui Victor Ponta.

Traian Băsescu susţine însă că, după ce a primit informarea serviciilor în legătură cu Darius Vâlcov, l-a întrebat pe premier dacă îşi menţine propunerea. Acesta i-a răspuns retrimiţându-i numirea lui Darius Vâlcov în funcţia de ministru delegat pentru Buget.

Victor Ponta susţine însă că nu era nevoie să trimită epistole pentru Traian Băsescu pentru ca preşedintele să înţeleagă că Darius Vâlcov este propunerea susţinută ferm de Guvern.

Premierul Victor Ponta i-a trimis o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu prin care i-a solicitat reprogramarea ceremoniei de învestire a lui Darius Vâlcov pentru astăzi.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, numirea senatorului PSD Darius Vâlcov în funcţia de ministru delegat pentru Buget, precum şi decretul prin care se ia act de demisia lui Liviu Voinea de la şefia ministerului se resort, potrivit unui anunţ al Administraţiei prezidenţiale.

Iniţial, pentru acest post a fost propus deputatul Claudiu Manda, preşedinte PSD Dolj, dar preşedintele Traian Băsescu a respins propunerea PSD, pe motiv că acesta nu este potrivit pentru funcţia de ministru al Bugetului, deoarece experienţa sa este legată de funcţia de director la Casa studenţilor Craiova, unde singurul calcul economic e valoarea biletelor rupte.

Conform Constituţiei, propunerea actuală nu mai putea fi refuzată de şeful statului.

Postul de ministru delegat pentru Buget a fost deţinut până acum de Liviu Voinea, care urmează să ocupe un post de viceguvernator la Banca Naţională.

Premierul Victor Ponta l-a acuzat, luni, pe preşedintele Traian Băsescu de faptul că are timp de întâlniri formale cu Elena Udrea sau de petreceri cu colegii la Neptun, dar nu are timp să-i numească un ministru, respectiv pe Darius Vâlcov, pe care l-a propus pentru portofoliul Bugetului.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în urmă cu o săptămână, că săptămâna aceasta va emite decretul de numire în funcţia de ministru al Bugetului pentru Darius Vâlcov, precizând că este obligat de decizia Curţii Constituţionale şi nu are comentarii în cazul persoanei propuse.

Senatorul Vâlcov este de doi ani în PSD, deşi iniţial a fost membru marcant în PD, partid în care a stat timp de 12 ani.

Darius Vâlcov este senator de Olt şi fost edil al oraşului Slatina.

Vâlcov a mai fost preşedinte PDL Olt, până în 2012, când a demisionat din partid.

Numele senatorul apare în dosarul Bercea Mondial cu informaţia că ar fi luat bani de la interlop. Bercea a notat într-un carneţel când a dat bani, cui i-a dat şi sumele pe care le-a dat. Potrivit însemnărilor din acel carneţel, fostul primar al Slatinei, Darius Bogdan Vâlcov, ar fi primit 800 de milioane de lei.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.