Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Tinerii au venit la aeroportul din Chişinău cu struguri - referire la embargoul impus de Rusia importurilor de fructe din Republica Moldova, arme de jucărie - ca simbol al agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei şi votcă - opus tradiţiei româneşti de întâmpinarea cu pâine şi sare pentru a protesta faţă de vizita vicepremierului rus Dmitri Rogozin în Republica Moldova, informează Jurnal de Chişinău.

Vicepremierul rus a sosit, joi, într-o vizită de două zile în Republica Moldova, unde are programate discuţii cu ministrul Economiei, Andrian Candu, privind embargoul impus de Rusia importurilor de legume şi fructe din Republica Moldova

Dimitri Rogozin este însoţit de o delegaţie de 25 de oficiali ruşi din Serviciul Fitosanitar, Ministerul Economiei, Serviciului Vamal şi Ministerul Culturii de la Moscova. Autorităţile de la Chişinău au asigurat că la această acţiune nu vor fi prezenţi oficiali din Republica Moldova şi nici nu vor fi organizate onoruri militare.

Dimitri Rogozin se va deplasa vineri la Tiraspol, unde are programate o întâlnire cu liderul separatist Evgheni Şevciuk. Ulterior, vicepremierul rus va avea o întrevedere cu premierul Iurie Leancă.

Integral pe România Liberă