Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

CSM Digi Oradea o va întâlni, sâmbătă, pe Steaua Roşie Belgrad în turul optimilor de finală ale Cupei LEN la polo pe apă.Echipa de polo pe apă CSM Digi Oradea a trecut peste supărarea pierderii calificării în turul următor al Ligii Campionilor. După ce au reuşit cu emoţii calificarea în optimile de finală ale Cupei LEN, bihorenii nu vor să se mai oprească decât în finală. Elevii lui Laszlo Toth vor în întâlni în această fază din a doua competiţie europeană ca valoare echipa din Serbia, Steaua Roşie Belgrad, o mai veche cunoştinţă a românilor. Cele două formaţii s-au întâlnit în meciul din cadrul primului tur preliminar al Ligii Campionilor, atunci când CSM-ul a câştigat cu 7-5, dar a trebuit să muncească pentru victorie până în ultimele minute. Partida respectivă a avut loc în luna septembrie, la Marsilia, însă de această dată bihorenii îi vor întâlni pe rivalii din ţara vecină în bazinul lor.

Csasar şi compania îşi aşteaptă în număr mare suporterii, sâmbătă, la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu", acolo unde campioana României va încerca să obţină un rezultat cât mai bun. O victorie la minim cinci goluri le-ar asigura orădenilor un retur puţin mai liniştit la Belgrad, dar jucătorii români vor avea serios de tras pentru un asemenea succes. „La meciurile de calificare în optimi s-a văzut că unitatea grupului încă nu este încă punctul nostru forte şi, deşi depunem foarte mult efort fizic, nu se vede şi în rezultat. Sper ca, odată cu debutul şi în campionatul intern, omogenitatea să crească, iar cu Steaua Roşie Belgrad să avem o altă evoluţie. Cu orice echipă am fi căzut era la fel de greu, pentru că nu sunt deloc echipe uşoare în această fază", a declarat jucătorul orădenilor, Nicolae Diaconu.

Nou antrenor în vară

CSM Oradea a suferit schimbări serioase în pauza competiţională, deşi a câştigat la pas Superliga Naţională de polo pe apă. Conducerea clubului s-a despărţit de antrenorul Cornel Gordan, un tehnician desemnat de cinci ori cel mai bun din România. În locul său a fost adus maghiarul Laszlo Toth, fost component al naţionalei Ungariei şi participant la trei ediţii ale Olimpiadei de vară. De asemenea, Tiberiu Negrean şi Attila Kincses nu au mai intrat în calculele clubului orădean, în timp ce la capitolul transferuri de jucători la Oradea au ajuns Andrei Buşilă, Alexandru Ghiban, Gheorghe Dunca şi Gyorgu Csaszar.

„Totuşi, cu toate schimbările din echipă, nu aveam nici o scuză dacă nu ne calificam în optimi. Ne-ar fi plăcut să continuăm în Liga Campionilor, dar acum noul obiectiv este semifinalele sau finalele Cupei LEN", a spus şi preşedintele orădenilor, Florin Birta. Până la semifinale, CSM Oradea trebuie să ajungă în sferturile de finală, iar obstacolul spre acest obiectiv îl reprezintă echipa din Serbia. Precedenta întâlnire dintre cele două formaţii poate fi un avantaj pentru jucătorii orădeni. „Steaua Roşie Belgrad este un adversar pe care l-am mai întâlnit în acest an şi în faţa căruia am câştigat pe final. Vedeţi că prindem zile bune, când putem bate pe oricine, dar prindem şi zile proaste, când ne facem meciuri grele cu oricine. Dacă ne luăm un avantaj destul de mare în meciul de acasă, nu vom mai avea probleme la retur. Vom pleca şi la Belgrad tot cu gândul de a câştiga", a declarat extrema Nicolae Diaconu, pentru h2opolo.ro. Meciul de la Oradea va începe la ora 18:00.

Optimi cu emoţii

Pentru a ajunge în optimile de finală ale Cupei LEN, CSM Digi Oradea trebuia să se claseze pe primele două locuri în grupa de calificare pe care a organizat-o în Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu". Orădenii au fost în grupă cu BMK Harkov, Sintez Kazan şi RN Bogliasco, echipa împotriva căreia CSM trebuia să câştige la două goluri diferenţă ca să se califice. Scorul final a fost 14-12, exact diferenţa de care românii aveau nevoie, astfel că elevii lui Laszlo Toth se pregătesc acum de duelul cu Steaua Roşie Belgrad.

Integral pe România Liberă