Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Jihadistul din gruparea teroristă Statul Islamic în Irak şi Levant (SIIL, devenită Statul Islamic) care l-a decapitat pe jurnalistul James Foley vorbea engleză, cu accent britanic, în clipul video prin care organizaţia extremistă revendică execuţia americanului. Astăzi, ministrul Externelor de la Londra a recunoscut că există posibilitatea ca militantul în cauză să fie britanic, unul dintre miile de europeni care luptă de partea jihadiştilor.


SIIL, transformată în Statul Islamic după ce a capturat teritorii vaste în Irak şi a declarat un califat islamic în partea de nord a ţării, a revendicat ieri execuţia jurnalistului american James Foley, în vârstă de 40 de ani, pe care-l capturaseră în noiembrie 2012.
În clipul video cu decapitarea lui Foley, prin care SIIL revendincă execuţia şi ameninţă că va mai ucide un alt jurnalist, se poate auzi clar cum jihadistul care-l omoară pe american vorbeşte în limba engleză, cu accent britanic.

Miecuri, Phillip Hammond, ministrul britanic al Externelor, a recunoscut că este posibil ca militantul să fie cetăţean britanic. Hammond a spus că militantul vorbea cu accent britanic, dar a precizat că înregistrarea trebuie verificată.
Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.